Előkerült a Jobbik exfutballhuligánja, és megvédte a Lonsdale-ben kampányoló Andert

Vágólapra másolva!
Miután az Origo megírta, hogy Ander Balázs, a Jobbik alelnöke a futballultrák és a szélsőjobbközeli csoportosulások jellegzetes ruházatában, egy Lonsdale márkájú pulóverben tartott fogadóórát Barcson, párttársa, Szilágyi György azonnal megvédte. Nem véletlen, hiszen a jobbikos politikus maga mesélt korábban arról, hogy élete túlnyomó részét futballhuligánként élte le.  
Vágólapra másolva!

Végre egy olyan téma bukkant fel a magyar nyilvánosságban, amely az élete túlnyomó részét huligánként leélő Szilágyi György jobbikos képviselő érdeklődését is felkeltette. Tegnap megírtuk, hogy a lakossági fórumokra utaztatásban osztályelső Ander Balázs pártalelnök - látványosan szembemenve a Jobbik-központ kommunikációs irányvonalával - a futballultrák és a szélsőjobbközeli csoportosulások jellegzetes ruházatában, egy Lonsdale márkájú pulóverben tartott fogadóórát Barcson. A kettes szektor egykori huligánjának gondolkodási idő sem kellett, és párttársa védelmére kelve azonnal lecsapott a témára. "Ander Balázs képviselőtársamat betámadta az Origo (...), mert Lonsdale felső volt rajta" - írta közösségi oldalán Szilágyi, aki teljességgel méltatlannak tartotta a történteket, hiszen úgy érezte, az általa mélyen tisztelt közösséget támadás érte. Nem erről volt szó, hanem erről:

A brit gróf nevével fémjelzett bokszmárka az idők során a szélsőjobboldali-szkinhed-futballhuligán szubkultúra viseletévé vált. A Lonsdale márka összekapcsolását ezekkel a körökkel egy véletlen is segítette, nevezetesen az, hogy a szóban felfedezhető az "NSDA" betűsor, amely kis híján megegyezik Hitler nemzetiszocialista pártja nevének a rövidítésével (NSDAP).

A huligánkodásból országgyűlési képviselőségre váltó politikus annyira belelendült portálunk ostorozásba, hogy még a tolla is rendesen megszaladt. "Ezek betegek" - reagált arra, hogy meg mertük írni, a Lonsdale-márka egy véletlennek is köszönhetően kapcsolódott össze a huliganizmussal és a szélsőjobboldalisággal.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke huligánviseletben kampányolt - az élete túlnyomó részét huligánként leélő párttársa, Szilágyi György a segítségére sietett Forrás: Facebook

Szilágyi György amúgy közismert huligán, és ezt nem is igazán rejti véka alá, legalábbis párttársai előtt biztosan nem. "Életem túlnyomó részét huligánként éltem le, és mindig ebből hozom a példákat" - ezt mondta egy korábbi frakcióülésen, amelynek teljes hanganyaga korábban portálunkhoz került.

Nem véletlen, hogy éppen most került elő Szilágyi, hiszen az azóta ismét Lonsdale-pulóverben kampányoló Ander is futballultra volt korábban Kaposváron. Kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc mit szól a jobbikos fociultrák nyilvánosság előtti összjátékához - valószínűleg semmit, mert a hatalomért cserébe bármit elnéz a Jobbiknak, és annak politikusainak.