Orbán Viktor hét pontból álló programja a bevándorlás megállításáért

ORBÁN Viktor
Budapest, 2019. április 5. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Parlamenti Szalon című rendezvényen a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2019. április 5-én. Az eseményen ismertetik a Fidesz európai parlamenti választási programját. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Hétpontos programot jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a bevándorlás megállításáért a Fidesz európai parlamenti kampánynyitóján pénteken a Bálnában. A kormányfő közölte, a legfőbb cél, hogy a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak, valamint szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot. Szólt arról is, hogy Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit, valamint a választásokat követően bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén. Szombattól a Fidesz aláírásgyűjtést indít a hétpontos program támogatására - jelentette be a miniszterelnök a kampánynyitón. 
Vágólapra másolva!

Az európai parlamenti választás tétje most az, hogy bevándorláspárti vagy a bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az uniónak;

- minderről Orbán Viktor beszélt a Fidesz európai parlamenti kampánynyitóján a Bálnában. A keresztény civilizációnk léte a tét - tette hozzá.

Újkori népvándorlás fenyeget

A miniszterelnök kijelentette, az európai elittel szembeni elégedetlenség legfőbb forrása ma szerte Európában a migráció kezelése.

Ez a mai korszak legmélyebb globális vitája és konfliktusa - hangsúlyozta Orbán Viktor. Európa, ha akarná, meg tudná állítani a területére irányuló tömeges migrációt. De kísérletet sem tett rá, sőt, ellenkezőleg, az unió jelenlegi vezetése, elitje támogatja, ösztönzi a migrációt - mondta a kormányfő.

"Megőrizni Magyarországot magyar országnak"

Orbán Viktor közölte,

A legális migráció programja valójában egy európai népességcsere programjának fedőneve.

Mi szeretnénk megőrizni Európát az európaiaknak, Magyarországot pedig magyar országnak. Szeretnénk meghagyni a döntés lehetőségét a következő generációknak, gyermekeinknek, unokáinknak - erről is beszélt a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a brüsszeli elit hatalmi törekvéseit meg kell fékezni, és a bevándorlást meg kell állítani.

Hétpontos program a bevándorlás megállításáért

A legfontosabb teendőket Orbán Viktor hét pontban foglalta össze:

  1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
  2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
  3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
  4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
  5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
  6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
  7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

Ezek azok a pontok, amelyek a legszükségesebbek ahhoz, hogy megállítsuk a bevándorlást, és megőrizzük a keresztény kultúránkat. Szombattól a Fidesz aláírásgyűjtést indít a hétpontos program támogatására - zárta beszédét a kormányfő.