Az MSZP politikusa Gyurcsány mintájára uszít a határon túli magyarok ellen

Török Zsolt
Budapest, 2014. április 12. Török Zsolt, a Magyar Szocialista Párt egri szervezetének elnöke érkezik a párt választmányának ülésére a párt Jókai utcai székházába Budapesten, 2014. április 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc után szabadon: Török Zsolt, az MSZP korábbi országgyűlési képviselője, jelenlegi politikusa Erdélyt leromániázta, a vajdasági magyarokat szerb családoknak titulálta egy múlt heti posztjában. A baloldal ismét megmutatta, hogyan viszonyul valójában a határon túlra szakadt magyarokhoz. 
Vágólapra másolva!

Bár a hazai balliberális pártok mostanában szeretnek úgy mutatkozni, hogy pártolják a határon túli magyarok ügyét, időről időre azért kibújik a szög a zsákból. Török Zsolt, a szocialisták korábbi országgyűlési képviselője múlt héten közzétett bejegyzésében bemutatta, hogy valójában mi is az általános vélekedés a határon túlra szakadt magyarokról a baloldalon. Terjedelmes írásában azt próbálta bebizonyítani, hogy a magyar kormány milyen sok pénzt ad „külföldre”. Például így fogalmaz: „A Fidesz Romániának jégcsarnokot, sportcsarnokot, milliárdos támogatásokat... szerbiai családoknak 3 millió forintos támogatást a lakásvásárlásukhoz... ad.”

A szocialista politikus tehát azt kifogásolta, hogy

  • január közepén átadták a Hargita megyei Csíkkarcfalván a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és módszertani központját, mely a magyar állam 640 millió forintos támogatásával épült fel,
  • a magyar kormány 3,3 millió forinttal támogatja a Vajdaságban élő magyarok házvásárlását.

Ezzel

Török a balliberális hagyományokat követve Erdélyt leromániázta, a vajdasági magyarokat szerb családoknak titulálta, valamint az eszéki és dunaszerdahelyi fejlesztéseket úgy kommentálta, hogy azt a horvátok és a szlovákok kapták.

Ha nem a magyar baloldalról lenne szó, akkor akár példátlannak is lehetne nevezni ezeket a gondolatokat, csakhogy Gyurcsány Ferenc több mint tíz éve, még szocialista miniszterelnökként napirendre emelte a határon túli magyarok elleni uszítást, így ezek a gondolatmenetek megszokottá váltak. Ismert, a bukott kormányfő meglehetősen nagy energiákkal kampányolt a kettős állampolgárságuk ellen 2004-ben, és azóta sem fogja vissza magát. Legutóbb tavaly márciusban rúgott beléjük: több héten keresztül kampányolt szavazati joguk megfosztásáért, aminek tetőzése pártjának az a gyűlöletkeltő videója volt, amelyen eltorzított hangú és kitakart arcú kolozsvári magyarok arról beszéltek, a Fideszre fognak szavazni.