Lányához költözött a börtönből kiengedett Bróker Marcsi

Bróker Marcsi, börtön, Szolnok
Szolnok, 2019. december 16. Kiengedik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből a Kun-Mediátor-ügy vádlottját, „Bróker Marcsit” Szolnokon 2019. december 16-án, miután megszűnt a letartóztatása. A vádlottat bűnügyi felügyelet alá, házi őrizetbe helyezték a büntetőügy első fokú ítéletének megszületéséig. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Lánya fogadta be a börtönből szabaduló Bróker Marcsit, akit 12 milliárd forintos csalással vádolnak. 
Vágólapra másolva!

A Bróker Marcsiként elhíresült karcagi nő több mint 12 milliárd forinttal károsította meg ügyfeleit, a Kun-Mediátor Kft. vezetőjeként. A cég tizenöt éve alatt engedély nélkül, az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált befektetési lehetőséget az embereknek. De a befizetett pénzeket nem fektette be, hanem elköltötte saját magára és a családjára. 2015 tavaszán eltűnt Magyarországról, és csak másfél évvel később fogták el a Karib-tengereknél, Belize-ben.

Az ügyészség 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésével vádolta meg a nőt.

Forrás: MTI/Mészáros János

Bár a nőt börtönbe zárták, három év után kiengedték, és háziőrizetbe került, ugyanis elsőfokú ítélet híján három évnél tovább nem tarthatják letartóztatásban.

A most 58 éves asszony egy megpakolt szatyorral és egy jókora bőrönddel, elegáns ruhában lépett ki a szolnoki börtönből, lábán nyomkövetővel. Újságírók, a lánya, és egy férfi várt rá.

A család beült egy kocsiba, és elhajtottak. Jászberénybe mentek, ahol rendőrautók álltak a ház előtt.

Az asszony két órára, az ügyei intézésére és gyógykezelésére hagyhatja el a házat. Most, a házi őrizet alatt a lányánál él. A férje meghalt, amikor az asszony még börtönben volt - írja a Bors.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A család eltikolta a környezete előtt, hogy az asszony odaköltözik a házba, így a szomszédok sem tudtak a dologról. A lap megpróbált beszélni a családdal, de azt mondták, hogy Bróker Marcsinak pihenésre van szüksége.

Fotó: Mudra László - Origo

Bórker Marcsi rengeteg embert vert át és csalt ki tőlük pénzt. Az egyiküktől egymilliárd forintot szerzett meg.

Az egyik áldozat Kurucz István, akitől több tízmillió forintot csalt ki. Érthető módon még mindig nagyon dühös a nőre.

– mondta el a lapnak a 70 éves férfi, aki hozzátette, hogy mindenképpen akar beszélni a csalóval. A férfi reméli, hogy az elsikkasztott pénzzel arányos büntetést kap majd az asszony.

Az áldozatok ügyvédje a Borsnak elmondta, hogy nagyon méltánytalannak találják, hogy egy ilyen súlyos bűncselekmény elkövetése után a vádlott szabadlábon védekezhet, még akkor is, ha vannak a mozgását korlátozó intézkedések.

"A károsultak érdemi megtérülésre sajnos nem számíthatnak, egyfajta erkölcsi elégtétel lett volna számukra, ha a vádlott börtönben marad a jogerős ítélet meghozataláig" – nyilatkozta Dobrossy István.

Az ügyvéd azt is hozzátette, hogy Bróker Marcsitól mindössze 150-200 millió forintot tudtak lefoglalni, ami a teljes kárösszeg vonatkozásában elhanyagolható.