Döbbenetes felvételek: ostrom alatt a magyar határ - videó

alagut, migráns
Ásotthalom, 2019. november 29. Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2019. november 29-én közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a szerb-magyar határ alatt átvezető alagutak egyikéről, amelyeket felszámolt a rendőrség. Az egyik 34 méteres alagút Csongrád megyében, Ásotthalomnál volt, hatméteres szintkülönbséggel, a másik pedig egy 21,7 méteres alagút Bács-Kiskun megyében, Csikéria térségében. Az ásotthalmi alagútnál a rendőrök 44 illegális bevándorlót tartóztattak föl, a csikériainál senki nem jutott át. MTI/ORFK
Vágólapra másolva!
A biztonsági határzár mellett a rendőrök folyamatos jelenléte elengedhetetlen a déli határszakasz megfelelő őrizete érdekében - írja a Police.hu közleménye. A rendőség döbbenetes felvételei azt mutatják, hogy minden elképzelhető módon megpróbálnak a migránsok bejutni Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Magyarország területén 2019. november 29-én 0 óra és 24 óra között a rendőrök és a katonák 100 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, majd kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 12 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben, további 39 határsértőt fogtak el, egy személy ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás, számol be a rendőrség a hivatalos oldalán.

A migránsok folyamatosan, egyre nagyobb számban próbálnak illegálisan bejutni az országba. Ezt mutatják meg a rendőrség döbbenetes felvételei.

A migránsok ástak már alagutat a biztonsági határzár alatt, több esetben megrongálták a kerítést, és rendszeresen megpróbáltak átmászni rajta.

Az államhatár őrizete kizárólag műszaki-technikai eszközökkel nem megoldható; szükséges a folyamatos élőerős szolgálat, valamint a megfelelő jogszabályi háttér.

Az illegális migráció alakulása az elmúlt hetekben Forrás: police.hu

A magyar rendőrség és honvédség a jogszabályok által biztosított eszközökkel továbbra is garantálja hazánk és az Európai Unió külső határainak védelmét - zárul a rendőrség beszámolója a hivatalos oldalon.