Másfél nap alatt közel kétszáz migráns akart bejutni Magyarországra

migránsok a déli határon
Vágólapra másolva!
Mindössze másfél nap alatt összesen 180 migráns próbált meg bejutni Magyarországra. Csongrád és Bács- Kiskun megye felől érkeznek a legtöbben.
Vágólapra másolva!

Fél nap alatt 29 illegális bevándorlót fogtak a katonák és a rendőrök a Bács-Kiskun megyei határszakaszon, de Csongrád megyében ennél rosszabb volt a helyzet: ott 33 határsértő próbált meg illegálisan bejutni az országba, mindössze négy és fél óra alatt.

Forrás: Police.hu

A migránsok szíreknek, törököknek, vagy pakisztáni állampolgároknak vallották magukat,

de a 62 ember közül egyik sem tudta igazolni a személyazonosságát, ahogy azt sem, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

Forrás: Police.hu

Csütörtökön - 24 óra alatt - összesen 86 migránst tartóztattak fel a rendőrök a Bács-Kiskun megyei határszakaszon, és harminckettőt Csongrád megyében. Ők szír, afgán és iraki állampolgároknak mondták magukat.

Összesen tehát 180 migránssal szemben kellett alig másfél nap alatt intézkednie a magyar rendőröknek és katonáknak.

Ahogy arról reggel az Origo beszámolt, a napokban két, kézzel ásott alagutat is találtak a rendőrök, amelyeken át akartak bejutni Magyarországra a migránsok. Az egyik a Csongrád megyei Ásotthalmon, a másik pedig Bács-Kiskun megyében volt, Csikéria térségében.

Mindkét alagútnál növényekkel takarták el a ki- és bejáratot. A rendőrök betemették az alagutakat, és elfogtak 44 migránst.