Tanszercsomagokkal segíti a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet

DOMBI Rudolf, Wolf Kati
Budapest, 2019. augusztus 27. Wolf Kati énekes és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó rászoruló családoknak összeállított tanszercsomagokat pakol az Ökumenikus Segélyszervezet budafoki telephelyén 2019.augusztus 27-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását a rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet, melynek során a Magyar Posta mellett olyan önkéntesek is segítik a munkát, mint Wolf Kati énekes, a kampány arca, Kovács István egykori ökölvívó, a szervezet jószolgálati nagykövete vagy Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó.
Vágólapra másolva!

A 1353-as adományvonalat hívó adományozóknak köszönhetően és a Magyar Posta segítségével érkeznek a csomagok a rászoruló családokhoz.

Az Iskolakezdés együtt! segélyakció vége felé közeledve gőzerővel zajlik az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása, és megkezdődött az adományok kiszállítása is. A munkatársak és önkéntesek folyamatosan dolgoznak, hogy a segítség a szervezet országos intézményhálózata és a Magyar Posta segítségével

mind az 1000 gyerekhez eljusson az első becsengetés előtt.

Bár napról napra gyűlik a pénz a 1353-ra érkező 250 forintos hívásokból, még mindig sok adományra van szükség, hogy teljesüljön a Segélyszervezet augusztus közepén meghirdetett célkitűzése.

Wolf Kati énekes és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó rászoruló családoknak összeállított tanszercsomagokat pakol az Ökumenikus Segélyszervezet budafoki telephelyén 2019. augusztus 27-én Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Megkezdődött a tanszercsomagok kipostázása is, mely alkalomból egy rászoruló családnak postásautóval vitték el az adományt. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta:

nagy öröm, hogy idén is sokan álltak már a segélyakció mellé, és most, a kampány hajrájában is várják a hívásokat.

A 1353-as adományvonalat tárcsázó és a segélyszervezet honlapján adományozók mellett a kommunikációs igazgató köszönetet mondott az egész évben tartó adománygyűjtésben és az Iskolakezdés együtt! segélyakció logisztikájában is segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek. Gáncs Kristóf hozzátette:

Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó és Wolf Kati énekes átadja az Ökumenikus Segélyszervezet tanszercsomagját egy VIII. kerületi családnak 2019.augusztus 27-én Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A csomagok összeállításában önkéntesekkel, az adományok célba juttatásában pedig logisztikával segítő Magyar Posta Zrt. képviseletében Panulin Ildikó, a vállalat szóvivője azt mondta:

A tanszercsomagok mai összeállításában és a rászoruló családhoz való eljuttatásában Wolf Kati énekesnő, a kampány arca és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó is segített önkéntesként.

A közismert önkéntesek együtt buzdítva összefogásra azt kérték, hogy aki teheti, hívja a 1353-as adományvonalat vagy adományozzon a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon.