Hozzányúltak a ceglédi lányt halálra gázoló autó motorjához

Vágólapra másolva!
A 18 éves lány kitűnő tanuló volt, érettségire, később pedig egyetemre készült. A héten ünnepelte volna a születésnapját, ha nem gázolják halálra húsvét vasárnap hajnalban, Cegléden, a Kossuth utcában. A lány a szerelme szeme láttára halt meg. 
Vágólapra másolva!

A lány barátjával egy koncertről tartott hazafelé. Rajtuk kivül sokan voltak az utcán akkor, amikor elindultak a túlsó oldalra. Körül néztek, mielőtt az útra léptek volna, senkit sem láttak. Nem láthatták volna az autót, amelyik olyan a nagy sebességgel érkezett, hogy a kereszteződésben elgázolta őket.

A lány a helyszínen, azonnal meghalt, gyakorlatilag szörnyethalt.

A fiút súlyos sérülésekkel vitték kórházba, miután végignézte szerelme halálát. A fiú édesanyja korábban azt mondta, a nyílt lábszár-, boka- és lapockatörésnél sokkal nagyobb sérülés a lelki trauma, ami a fiát érte. A lány édesanyja is nagyon rosszul van húsvét óta.

– mondta a Blikknek Szepes Orsolya, a lány anyja.

Az asszony azt mondja, elképesztőnek tartja az igazságügyi szakértői véleményeket.

"Az iratokból kiderül, hogy a szakértők átnézték a lefoglalt autót, amiben nem csak működő traffipaxblokkoló volt,

de az amúgy is 300 lóerős BMW-motor teljesítményét még 100-zal feljavították, ami a forgalmi engedélyben nem is volt feltüntetve.

A rendőrség bekérte a környék térfigyelő kameráinak felvételeit, s elemezték a baleset helyszínén hagyott féknyomot is. A helyszínhez legközelebb eső zebrát 140 kilométeres sebességgel érte el a sofőr. 140-nel hajtott, amikor észlelte Emesééket és fékezett, de még így is 103-108 kilométeres sebességgel gázolta el őket" - mondta.

A helyiek szerint gyakran tartanak ott illegális versenyeket éjjelente.

Az autóban egyébként a lány egyik osztálytársa is benne ült.

A 22 éves gázoló nem érzi magát felelősnek, és tagadja a bűnösségét.

Szerinte 50 kilométeres sebességgel haladt, hiába mondják a szemtanúk, hogy nagyon gyorsan érkezett, biztosan több mint 100 kilométeres sebességgel gázolta el a párt. Halálos kimenetelű baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás a férfi ellen, aki szabadlábon védekezhet.