Csalás miatt kerülhet börtönbe az egykor jó hírű egri tánctanár

Vágólapra másolva!
Első fokon négy és fél év börtönt javasolnak az egri tánctanárnak, aki társaival együtt költségvetési csalást követett el. Ha az ítélet idővel jogerőre emelkedik, Agria Tánciskola egykori népszerű elnöke tanára évekig legfeljebb a börtön falain belül oktathatja a tánclépéseket.
Vágólapra másolva!

2004. évben jött létre az Agria Versenytánc Közhasznú Alapítvány, melynek elsődleges célja a képzett szakemberek bevonásával történő táncoktatás volt.

Az Agria Versenytánc Közhasznú Alapítvány megalapította az Agria Tánciskolát. Több Heves megyei településen működtetett telephelyet.

Az alapítvány elnöke és munkatársai azonban hamis tartalmú igénylőlapon igényeltek állami támogatást, így olyan tanulókat is belevettek a létszámba, akik után jogilag nem járt állami hozzájárulás.

A férfit

a bíróság négy év hat hónap börtönbüntetésre,

négy év civil szervezet vezető tisztségviselője foglalkozástól eltiltásra, és négy év közügyektől eltiltásra ítélte. - írja az egerhirek.

A bíróság a férfi négy munkatársára pénzbírságot és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, további tizenöt társukat pedig megrovást kapott.

Az ítélet egyik vádlott esetében sem jogerős.