A kormány továbbra is küzdeni fog a migránsbiznisz ellen

Budapest, 2019. január 17. A 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír Ahmed H. a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen jó hírnév megsértése miatt indított polgári perének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2019. január 17-én. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A kormány a jövőben is küzdeni fog a migránsbiznisz ellen – jelentett ki Dömötör Csaba az Echo TV-ben annak kapcsán, hogy a pénteki elsőfokú ítélet értelmében a Fővárosi Törvényszék elutasította a terrorizmus miatt elítélt és kitoloncolásra váró Ahmed H.-nak a magyar állammal szembeni nyolcmilliós követelését.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára abszurdnak nevezte, hogy a terrorista migráns Ahmed H. – aki maga sem vitatta a rendőrök megdobálását, amely bűncselekménynek számít minden országban – 8 millió forintot kért a magyar államtól, az adófizetők pénzéből.

– jelentette ki az államtitkár.

A 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír Ahmed H. Forrás: MTI/Mónus Márton

Dömötör Csaba hozzátette: nem ez volt az első eset, hogy feljelentették Magyarországot a bevándorlók miatt, hogy így próbáljanak pénzhez jutni.

Pár éve két bangladesi férfi miatt marasztalták el hazánkat, mondván, hogy nem voltak elég jók a viszonyok a tranzitzónában. A beadványban még az is szerepelt, hogy nem volt internet.

Több millió forintos kártérítést kellett fizetni, miközben a két bevándorló eltűnt.

A Helsinki Bizottság pedig perköltség címén több millió forintot kapott – magyarázta az államtitkár. A kormány azonban a jövőben is küzdeni fog az ilyen típusú migránsbiznisz ellen – tette hozzá Dömötör.

Jól néznénk ki, ha minden bűnöző, beperelné a magyar államot vagy a bíróságot jó hírnév megsértése miatt – mondta az elutasított kártérítési kérelemre utalva Dömötör Csaba, aki megjegyezte: Magyarországnak az az érdeke, hogy ilyen bűncselekményt elkövető bevándorlók ne legyenek az országban.