Brüsszel tovább erőlteti a kötelező kvótát

Halász János
Budapest, 2018. július 2. Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. július 2-án. Mellette Bóna Zoltán, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője vasárnap sajtótájékoztatót tartott. Itt többek között Brüsszel migránspárti politikájáról beszélt.
Vágólapra másolva!

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt mondta, hogy

Brüsszel tovább erőlteti a kötelező betelepítési kvótát.

Később arról is beszélt, hogy több politikus közelmúltbeli nyilatkozata utal arra, hogy a „bevándorláspárti” Európai Bizottság és az Európai Parlament (EP) még

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Halász János azt is mondta, hogy az EP-választás tétje, hogy Európa migránspárti kontinens lesz-e.

Elmondta azt is, hogy

a Fidesz továbbra is küzd az illegális migráció és a kötelező betelepítés ellen.

Erre több brüsszeli nyilatkozat utal az elmúlt időszakban - mondta Halász János. Példaként említette, hogy szerdán az Európai Bizottság migrációs biztosa beszélt arról, hogy egy állandó, kiszámítható és fenntartható mechanizmusra lenne szükség a migránsok elhelyezéséhez, vagyis kvótára.

Dimitris Avramopoulos azt is nyilvánvalóvá tette, hogy a mostani brüsszeli bizottság - "amely utolsó hónapjait tölti" - még kész lenne gyorsan tető alá hozni ezt - tette hozzá.

Ugyanerről beszélt Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke is, aki feketén-fehéren kijelentette, hogy a mostani Európai Parlament készen áll arra, hogy újra nekifusson a kötelező betelepítési kvótának - közölte Halász János.

Felidézte, Magyarországon 2016 október elején volt egy népszavazás,

amelyen több mint 3 millió 280 ezer ember utasította el a kötelező betelepítési kvótát.

Többek között ezt is megerősítették tavaly áprilisban az országgyűlési választásokon. A Fidesz továbbra azt a politikát követi, mely szerint nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon.

Kérdésre válaszolva a legnagyobb pofátlanságnak nevezte, ahogy a Demokratikus Koalíció képviselői hazudoznak a nyugdíjak ügyében.