Életveszélyes sérültje van egy szabadkígyósi tűznek

Vágólapra másolva!
Életveszélyes állapotban hoztak ki a tűzoltók egy embert egy kigyulladt melléképületből Szabadkígyóson - tudatta a katasztrófavédelem vasárnap hajnalban. A tűzoltóknak sűrű reggelük van, az ország különböző részein négy tűzesethez riasztották őket.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki egy lakóháztól külön álló, nyári konyhának használt melléképületben a Békés megyei településen, a Lehel utcában. A békéscsabai hivatásos tűzoltók rövid időn belül körülhatárolták, majd megszüntették a lángokat. A helyiségben egy életveszélyes állapotban lévő embert találtak, akit átadtak a mentőknek.

Tűz ütött ki egy lakóház pinceéjében Mezőkovácsházán, a Mikes Kelemen utcában. A települési hivatásos tűzoltók megállapították, hogy a helyiségben száz kisbálát tárolnak, amelyek izzanak és füstölnek, valamint egy gázpalack is van a pincében. Az egységek kihozták a palackot, a tüzet pedig két gyorsbeavatkozó vízsugárral és kéziszerszámokkal kezdték oltani. A munkálatokhoz az orosházi hivatásos tűzoltók is csatlakoztak.

Egy lakóház tetőszerkezete kapott lángra Baján, a Téglás utcában. Az épület lakói a városi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták a házat. Az egységek egy gázpalackot hoztak ki az épületből, valamint négy vízsugárral körülhatárolták a tüzet. Megkezdték a tető megbontását, és mivel a tetőszerkezet jelentős része megsemmisült a lángokban, a tűzoltók elkezdték az értékeket is kimenteni a házból.

Egy faszerkezetű, vélhetően kutyamenhelynek használt épület tetőszerkezete kapott lángra a XI. kerületben, az Egér út és a Balatoni út találkozásánál. A fővárosi hivatásos tűzoltók oltani kezdték a lángokat, valamint két gázpalackot hoztak ki a házból. A tüzet három vízsugárral körülhatárolták, a tetőszerkezet jelentősebb részét el is oltották, az első információk szerint pedig a kutyák nem sérültek meg a tűzben.