Bajkai: Ez bőven belefér a szabad vélemény jogába

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában közelgő erdélyi és kárpátaljai látogatása kapcsán.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszámolt arról, hogy rövidesen Erdélybe utazik, egyrészt azért, hogy a korábban terrorcselekményekért elítélt székely fiatalok családjával találkozzon, de az elítélteket is meg kívánják látogatni a börtönben, persze arról még nem tud, hogy a börtönparancsnokság engedélyezi-e ezt a látogatást. A látogatás során a mindenképpen szeretnék átbeszélni a fiatalok ügyvédeivel, hogy milyen jogi lehetőségek állnak még előttük a román jogrendszerben, valamint az, hogy milyen lehetőségeik vannak az Európai Bíróság előtt.

A politikus

Persze hangzottak el a telefonbeszélgetések során nyomdafestéket nem tűrő szavak, de ezek sem tartalmaztak terrorizmust jelentő elemek, egyes vélemények szerint a fiatalok tudtak a lehallgatásról, ezért használtak olyan szavakat, amilyeneket. Bajkai István szerint azok a mondatok, kifejezések, amelyeket a fiatalok használtak, bőven beleférnek a szabad vélemény jogába.

A teljes interjút itt olvashatják.