Videón, ahogy egy lányt vernek társai egy Somogy megyei intézetben

Vágólapra másolva!
Többen gúnyolnak, megütnek és megrúgnak egy lányt azon a videón, amelyet a Blikk megszerzett. A felvétel egy Somogy megyei intézetben készült. A lapnak több jelenleg is ott élő, vagy korábban ott lakó gyerek is elmondta, hogy a videón látottak mindennaposak.
Vágólapra másolva!

A Blikket állításuk szerint egy fiatal lány kereste meg, akinek mostanra már sikerült áthelyeztetnie magát egy másik intézménybe. Nevét és arcát azonban így sem merte vállalni, mert még mindig fél a következményektől.

A tinédzser videófelvételekkel bizonyította állításait arról, hogy milyen durva dolgok történnek az intézetben.


Rendszeresen hajba kapnak a lányok fiúügyek miatt, gyakran össze is verekszenek – mondta.

Szerinte a nevelők nemhogy csitítanák őket, sokszor még szítják is a konfliktust.

Az egyik, általa készített videón épp egy ilyen eset látható: az egyik kamasz lány durván nekiesik a másiknak, akinek még védekezni sincs ereje.

Sírva tűri az ütéseket és a nyilvános megaláztatást. Láthatóan sokkos állapotban van a rémülettől (a videót itt nézheti meg).

A lány azt is elmondta, a visszabeszélésért tockos jár, ha nem tanul valaki, felmosófával kaphat. Megalázó büntetés jár a késésért, és azért is, ha nem takarítanak ki megfelelően.

– mondja.

– mondja egy másik lány.

Egy beszélgetésben pedig öt gyereket is megneveznek, akiket megütött egy nevelő.

A Blikk megkereste az érintett intézményt is, ők azt mondták, eddig még nem érkezett panasz a nevelőik stílusára és a gyerekekkel való bánásmódjukra.