Csodával határos módon, cikkünk után munkába állt a Momentum Facebook-kezelője

Fekete-Győr András, Soproni Tamás
Soproni Tamás és Fekete-Győr András éppen azt bizonyítják, hogy országos cimborák
Vágólapra másolva!
„A Momentum számára a politika a cselekvésről szól" – írják hazánk lendületes fiataljai tíz nap black out után a közösségi oldalukon. Magabiztosság a köbön. Ez már nem politika, ez már nem vicc, ez a Momentum!
Vágólapra másolva!

Tegnap kiszúrtuk, hogy a politikai ökörködést az áprilisi választás óta mesterszintre emelő Momentum egy igazi XXI. századi párthoz méltóan kikapacsolta a netet, és minden bizonnyal csapatostul levonultalak a Balatonra. A feltűnőbbnél is feltűnőbb volt, hogy az eddig sem túl aktív gárda már vagy tíz napja nem hallat magáról, pedig azelőtt azért hetente be-bedobogattak egy-egy fulladásos röhögést okozó közleményt, sajtótájékoztatót. Így ezért találgatások, különböző teóriák keltek szárnyra főleg Budapesten (nem vidéken!), hogy hol lehetnek Fekete-Győr Andrásék, mit csinálhatnak a rekkenő hőségben. Mi is kerestük a jelenségre a választ, és esélylatolgatásunk során azt is számba vettük, lehet, hogy nem mindenki vett ki szabit, csak a párt renitens Facebook-kezelője kezdte el szabotálni a munkát a nagy melegben.

Igazából ez teljesen mindegy is, hiszen cikkünk megjelenését követően döbbenetes, példátlanul bátor, és elképesztően bravúros mentéssel visszatértek a jelenbe a nagyon XXI. századi párt fiataljai.

Ilyen magabiztos visszatérést én személy szerint még nem láttam, nem tapasztaltam, ami nem csoda, hiszen legújabb hülyéskedésüket a világ bármely táján megcsodálnák. Miután:

  • minden szó nélkül, majdnem két hétre eltűntek, izgalomban tartva az egész országot hollétük felől,
  • mindenféle reakció nélkül kibekkeltek egy uniós csúcstalálkozót, egy német válságot, egy komolyabbnak tűnő, az európai bevándorlással kapcsolatos uniós megállapodást és egy egykori radikális párt szétzuhanását,
  • stabil lustaságukkal megalkották a pihenés utáni szabadság politikai kategóriáját.

A következő mondattal tértek vissza a nagypolitika vérkeringésébe mai, friss bejegyzésükben:

Forrás: Facebook

Konkrétan annyira kellett röhögnöm, hogy majdnem lefejeltem a monitort. Ilyen szellemesen hülyét csinálni magukból tényleg csak a legnagyobb humoristák tudnak, azt is csak a legjobb pillanataikban. Becsüljük meg a Momentumot, akik mindannyiunk szórakoztatására ontják magukból a jobbnál jobb vicceket, poénokat, gegeket, vagy nevezzük ezeket bárhogyan.

Ez már nem puszta viccpárti lét, ez már nem egy egyszerű stand-upos hülyéskedés, Fekete-Győrék valami olyannal kísérleteznek, ami képtelen módon megbontja a rekeszizmainkat, miközben azt sem tudjuk, mi is ez valójában.

Ugyanis ez nem politika, ez nem vicc, és nem is a kettő ötvözete. Mindegy, Török Gábor majd behatárolja a dolgot. Jó hír viszont, hogy a téli álmából épphogy felébredt Momentum nagyon helyesen nem akar leállni a végtelennek tűnő humorizálással, és posztjuk végén mindenkit szeretettel meghívnak a Pride-ra.