Betonba verte rabtársa fejét egy nő az egri börtönben

Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt egy büntetését töltő 50 éves nő ellen, aki tavaly karácsonykor összeveszett a zárkatársával. Olyan erővel támadt rá, hogy eltörte a karját.
Vágólapra másolva!

December 25-én történt, hogy az 50 éves nő dél körül végzett a zárka takarításával, mivel ez aznap az ő feladata volt. Ezután kiment, hogy felseperje a folyosót is, de mire visszaért a zárkába, észrevette, hogy összekoszolták a padlót. A padlón az ünnepi sütemény morzsáit látta.

Az 50 éves nő ezt hangosan szóvá tette a zárkafelelősnek kinevezett zárkatársának, akivel már addig is rosszban voltak.

A másik rab azzal nyugtatta, hogy nem neki kell majd összetakarítani a morzsákat. Ennek ellenére összevesztek - írja közleményében a Heves Megyei Főügyészség.

A vita hevében a felelős odalépett az 50 éves nőhöz, hogy elvegye tőle a partvist, de a nő ezt nem engedte. Maga elé rántotta a seprűt, és a rabtársa felé ütött. A zárkafelelősnek sikerült két kézzel kivédenie az ütést, de azt már nem tudta megakadályozni, hogy

a támadó belemarkoljon a hajába, és lerántsa a földre.

Az 50 éves rab a földön fekvő nő fölé hajolt, és a fejét a betonpadlóhoz verte egészen addig, amíg a többi rab nem lépett közbe. A nőnek 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései lettek.

Eltört a felkarcsontja.

Az ügyészség súlyos testi sértéssel vádolja a visszaeső rabot, és azt javasolja, hogy feltételesen ne kerüljön szabadlábra a büntetése letöltése előtt.