A Jobbik televíziója sunyin arra utalt, hogy akár meg is lehet ölni Orbán Viktort

Kisberk Szabolcs, az N1TV főszerkesztője besurranó tolvaj módjára hatolt be a Ripost szerkesztőségébe
Vágólapra másolva!
Két hónappal a választás előtt egyre feszültebbek a Jobbik politikusai, illetve a párthoz köthető sajtótermékek, hiszen közel sem állnak úgy a közvélemény-kutatásokban, ahogy korábban elképzelték. Egészen pontosan: reménytelen a Jobbik helyzete. Miután a Jobbik békéscsabai képviselőjelöltje került akasztós hangulatba, most a párttelevízió utalt sunyin Orbán Viktor meggyilkolására. A néppártosodást hirdető Jobbik gyilkolászós üzemmódba kapcsolta kampánygépezetét, elég félelmetes üzenete van a dolgnak.
Vágólapra másolva!

A Jobbik házitévéjéként számon tartott N1TV munkatársai egy olyan képet osztottak meg Facebook-oldalon, amellyel burkoltan Orbán Viktor meggyilkolására buzdítanak. A képen a következő felirat szerepel:

Forrás: Facebook

Meglehetősen cinikusan és sunyin hozzáteszik, hogy „elnézést, senkit nem buzdítunk semmire" – utalva arra, hogy belpolitikai üzenete van a bejegyzésnek, nehogy valaki véletlenül egy másik országban kezdjen el miniszterelnökökre vadászni.

A Jobbik médiaökle eddig sem fogta magát vissza

Bár talán eddig ez volt a legaljasabb húzása az N1TV-nek, természetesen a televízió múltja közel sem patyolat tiszta. Ez az a televízió:

  • ahol külön megemlékeztek Adolf Hitler születésnapjáról,
  • amelynek a munkatársai fideszeseket zaklattak véleményük miatt,
  • amelynek a munkatársai a Ripost szerkesztőségében kamerákkal felszerelkezve zaklatták volna a lap újságíróit, de csak a portáig jutottak,
  • amelynek az a Szilvási Péter szerkesztője, aki még a Barikád TV riportereként a képviselői irodaházban kérdezett országgyűlési képviselőket arról, melyik félnek adnak igazat az izraeli-palesztin konfliktusban.

Az illusztris felsorolásból kidomborodik, hogy sikerült fenyítő/testőr jelleget magára erőltetnie az N1TV-nek, ami már elegendő ok lehetett arra, hogy Vona Gábor és a pártvezetés támogatásra alkalmasnak találja őket. A

Jobbik alapítványain keresztül finanszírozza az alkalom adtán televíziós jegyeket is mutató médiaöklét. A párthoz köthető médiumokat kiadó Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány jelentős összegeket kapott a Jobbik pártalapítványától, 2015-ben és 2016-ban összesen 251,7 millió forintot.

A Jobbik pártalapítványa egyébként ebben a két évben szinte minden forrást a pártsajtó támogatására fordított.

A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tisztségviselői egytől egyik jobbikos politikusok voltak. Kuratóriumi tag volt Volner János, a párt frakcióvezetője, de például Jakab Péter, a párt jelenlegi szóvivője 2014-es vagyonnyilatkozata szerint havi százhatvannyolcezer forintért hírszerkesztőként dolgozott az alapítványnál.

Kisberk Szabolcs, a fenyítő üzemmódba állított N1TV főszerkesztője besurranó tolvaj módjára hatolt be a Ripost szerkesztőségébe 2017-ben Forrás: Ripost

A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány a felelős kiadója a Jobbik-médiabirodalom zászlóshajójának, legpárthűbb tagjának, az Alfahírnek. A hab a tortán, hogy a napokban derült ki a hírportál főszerkesztőjéről, Magvasi Adriánról, hogy korábban előszeretettel cigányozott és zsidózott rádiós műsorokban, és ha szabadideje engedi, akkor a Budapest 7. számú választókerületének jobbikos képviselője.

A Jobbik békéscsabai jelöltje akasztana

A gyilkolászós kampányba teljes erőbedobással állt bele Kocziha Tünde, a Jobbik békéscsabai jelötje, aki közösségi oldalán nyilvánvalóvá tette, hogy támogatná Mészáros Lőrinc és fideszes politikusok felakasztását. Egész pontosan ez a hozzászólás ért neki egy kedvelést:

Forrás: Facebook

Nem ez volt az egyedüli aljas megnyilvánulása a jobbikos politikusnak. Kocziha volt az, aki:

  • a modernkori magyar irodalom egyik legismertebb (bár vitatott) alkotóját, Faludy Györgyöt nemes egyszerűséggel lecionistázta, és a magyar irodalom szégyenének nevezte.
  • 2013-ban a gárdisták segítségével szervezett tüntetést a zsidó képviselők listázását belebegtető Gyöngyösi Márton mellett Békéscsabán.
  • azt ígérte, hogy 2018-tól beszüntetik a Pride-ot.

Nagy kérdés, hogy ennek fényében Kocziha hogyan kerülhetett rá a kifinomult európaiságával kampányoló Jobbik 2018-as listájára.