Toroczkai Vona miniszoknyás kíséretéről írt

Jobbik
Toroczkai László sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Toroczkai László – közösségi oldalán – reagált arra, hogy a Jobbik kizárta. Szerinte egyszerűen egy koncepciós ítélet született, amit korábban egy interjúban már kihirdetett Gyöngyösi Márton. Úgy látja, az egész akció mögött Vona Gábor áll, ugyanis nem tudja elengedni a hatalom gyűrűjét, nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni. 
Vágólapra másolva!

Toroczkai László – közösségi oldalán – reagált arra, hogy a Jobbik kizárta. Szerinte egyszerűen egy koncepciós ítélet született, amit korábban egy interjúban már kihirdetett Gyöngyösi Márton, jól mutatva hogyan is működik egy ideje ez a párt.

Szerinte nem ő akarta a platformalapítással a pártot szétszakítani, de a Dúró Dóra és ellene indított hadjárat végül valóban kettészakítja a Jobbikot.

Pillangóból lett hernyó

A Jobbik ezernyi lyukon keresztül szivárog már régóta – tette hozzá, jelezve hogy a szivárogtatás is nagy baj, de még nagyobb a tagság átverése, a titkos együttműködések a hazaárulókkal, a belülről irányított lejárató kampányok a nem eléggé bólogató jobbikosok ellen, a pénzen vett lojalitás, a zsarolások, az antidemokratikus működés, az a mocskos munka, amellyel az alulról építkező őszinte mozgalomból egy elvtelen, hazug bizniszpártot csináltak. Ez egy fordított átalakulás volt, a Jobbik esetében a pillangóból lett hernyó - írta Toroczkai.

Toroczkai László Vona Gábor miniszoknyás kíséretéről írt Fotó: Polyák Attila - Origo

Toroczkai szerint őket azért kellett kiszorítani, végül kizárni, mert ezt akadályozták. Gátjai lehettek volna az egész átalakulást levezénylő, Sneider Tamás elnökségét is kitaláló Vona Gábor visszatérésének.

Az a bajtársi közösség azonban megmarad, amely lassan két évtizede formálódik, sőt tovább fog növekedni, újabb és újabb csatlakozókkal, de már nem a Jobbikon belül, és még csak nem is a Jobbik körül. Június 23-án a közösség fogja megmutatni az irányt - zárul Toroczkai bejegyzése.