Az Aquarius migránshajó egy Soros-hajó

Aquarius, migránsmentő hajó
SALERNO, ITALY - MAY 26: More than 1000 migrants including 240 children wait to disembark from the Aquarius rescue ship run by humanitarian organization S.O.S. Mediterranee in partnership with Medecins Sans Frontieres at Salerno Harbour, Italy on May 26, 2017. Alessio Paduano / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az Aquarius migránshajó egy Soros-hajó, és nem ez az egyetlen - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs sajtótájékoztatón kiemelte azt is, hogy nem ez az egy ilyen hajó működött az elmúlt időszakban,

iparszerűen zajlik évek óta az a gyakorlat, hogy a Soros-hálózat hajói kvázi együttműködve az embercsempészekkel szállítják át Európába az emberek tömegeit.

Ma már azt is tudjuk, hogy az átszállított emberek nagy többsége

nem jogosult a menekültstátuszra,

nem menekültekről van szó, hanem gazdasági bevándorlókról - hívta fel a figyelmet, rámutatva, hogy a Soros-hálózat ezzel a tevékenységgel a gazdasági bevándorlást segíti.

Forrás: AFP/Anadolu Agency/Alessio Paduano

Hidvéghi Balázs példátlannak nevezte, hogy két szövetséges nyugati állam, Franciaország és Olaszország között ilyen tartalmú és hangnemű vita alakuljon ki az esettel összefüggésben.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lena Klimkeit

Egészen komoly, korábban nem látott feszültség alakult ki az Európai Unióban, a Földközi-tenger térségében a migráció és a Soros-hálózat tevékenysége nyomán - értékelt. A kommunikációs igazgató a közelgő uniós csúcs kapcsán elmondta, hogy egészen világossá kell tenni, hogy

a migrációt nem lehet ráerőltetni az unió államaira, a bevándorlás kérdése nemzeti hatáskör kell, hogy maradjon.

Ellenezni kell minden olyan brüsszeli javaslatot, amely ezt kötelezővé tenné, és amely a bevándorlást mint emberi jogot akarja elfogadtatni az unió tagállamaival. Ez elfogadhatatlan és veszélyes, szembe megy a magyar és az európai érdekekkel egyaránt - hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.