Kövér László részvétét fejezte ki az indonéz népnek

szökőár, cunami, Indonézia
A view of damaged buildings in Banten, on December 23, 2018, after the area was hit by a tsunami on December 22 following an eruption of the Anak Krakatoa volcano. - A volcano-triggered tsunami has left at least 168 people dead and hundreds more injured after slamming without warning into beaches around Indonesia's Sunda Strait, officials said on December 23, 2018 voicing fears that the toll was set to rise. (Photo by Dasril Roszandi/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Indonéziában pusztító szombati cunamiban a legutóbbi adatok szerint több százan haltak meg, több ezren megsérültek, és sokakat eltűntként keresnek. 
Vágólapra másolva!

Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke Bambang Soesatyónak, az indonéz törvényhozás képviselőháza elnökének és Oesman Sapta Odangnak, az indonéz törvényhozás Regionális Képviselők Tanácsa elnökének küldött gyásztáviratot.

Szombat este cunami keletkezett a Jáva és Szumátra szigetek közötti Szunda-szoros térségében, az indonéziai Banten és Lampung tartományokat érintve. A szökőár óriási pusztítást hagyott maga után Forrás: NurPhoto/Dasril Roszandi/NurPhoto/Dasril Roszandi

Úgy fogalmazott: mély megdöbbenéssel értesült a szökőárról, amely

több száz ember halálát okozta.

A magyar Országgyűlés valamennyi tagja nevében is részvétét fejezte ki a házelnököknek és az indonéz népnek. Mint írta, biztos abban, hogy a hatóságok és az önkéntesek erőfeszítései jelentős segítséget nyújtanak a bajba jutottaknak és mérséklik a természeti csapás következményeit.
Arra kérte az elnököket, hogy továbbítsák együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak és a katasztrófa sérültjeinek.