Az ENSZ menekültügyi csomagja veszélyes

Bakondi György
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Vágólapra másolva!
Magyarország elutasította az ENSZ globális menekültügyi csomagját, mivel az azoknak segítene, akik a migránspaktummal nem tudnának beutazni. 
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma bejelentette, hogy Magyarország elutasítja az ENSZ globális menekültügyi csomagját is, mert az veszélyes és újabb migrációs folyamatok megindulását ösztönözheti.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója ezzel kapcsolatban az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, hogy

az ENSZ mostani menekültügyi csomagja azoknak próbálna segíteni, akik a migránspaktummal nem tudnának beutazni egy adott országba.

Bakondi György Forrás: Foto:Gecse Noemi/Gecse Noemi

A főtanácsadó azt mondta:

2015 óta folyamatosan keverték a migráció és a menekültügy fogalmát,

először menekültválságnak "akarták beállítani", de világos volt, hogy illegális bevándorlási, migrációs válságról van szó.

Közölte, jelenleg is hatályos és jól működő menekültügyi szerződése van az ENSZ-nek.

Úgy fogalmazott:

Nem menekültek patronálásáról van szó, hanem a tömeges betelepítés szándékáról.

Ezt szolgálja az úgynevezett migránsvízum, a migránskártya, az egységes határellenőrzési rendszer kialakításáról, valamint az egységes bevándorlási hivatalról szóló elképzelés.

Bakondi György szerint a jövő heti marrákesi ENSZ-konferencián kiderül, kik azok, akik teljesítik országuk lakosságának biztonsági elvárásait és nem támogatják ezt az elgondolást.