A jobbikos feketepénzek miatt harminc napon belül nyomozást indíthat a NAV

Szabó Balázs Jobbik
Vágólapra másolva!
Feljelentéskiegészítést rendelt el a Jobbik feketepénzeinek ügyében a IX. Kerületi Ügyészség, arra hivatkozva, hogy az ügyben felmerülhet a költségvetési csalás gyanúja. Az ügyészség az eljárás lefolytatásával a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) illetékes bűnügyi igazgatóságát bízta meg. A NAV-nak összesen harminc napja lesz eldönteni, elrendeli-e a nyomozást. 
Vágólapra másolva!

Ahogy beszámoltunk róla, október közepén Szabó Balázs, a párt volt szekszárdi tagja feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a Jobbikon belüli gyanús pénzmozgások miatt. A politikus úgy tudja, hogy

csak az ő régiójában 8-10 millió forint érkezett a Jobbik pártigazgatójától a regionális igazgatóhoz, amely összeget a szétterítés után a tagok fizettek be a pártkasszába.

Tegnap már arról cikkeztek a sajtóban, hogy a politikus által, csalás miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentéséről már döntött az illetékes hatóság, és akár kedden elrendelheti az ügyészség a nyomozást az ügyben. A Magyar Idők azt is tudni vélte, hogy legalább tizenöt olyan személy van, akik egy nyomozás során már tanúként igazolnák Szabó állításait.

Egyelőre erre még nem kerül sor, ugyanis a Pest Srácok információi szerint

feljelentéskiegészítést rendelt el a Jobbik feketepénzeinek ügyében a IX. Kerületi Ügyészség, ami azt jelenti, hogy harminc nappal tolódik a nyomozás elrendelésével kapcsolatos döntés.

Az oknyomozó portálnak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, mivel az ügyben felmerülhet a költségvetési csalás gyanúja, így az eljárás lefolytatásával a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) illetékes bűnügyi igazgatóságát bízta meg az ügyészség. A vonatkozó jogszabály szerint a NAV-nak összesen harminc napja lesz arra, hogy döntsön a nyomozás elrendeléséről, vagy a feljelentések elutasításáról.