Eloltották a tüzet a kigyulladt nagyhegyesi gáztározóban

Nagyhegyes, 2018. november 20. Vízsugarakkal oltják a tüzet a Mol nagyhegyesi gáztározójában 2018. november 20-án. A gáz hajnalban lobbant be technológiai meghibásodás miatt. A hibás vezetéket leválasztották, ám a csőben lévő gáz még táplálja a lángokat. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A kedd hajnalban történt baleset után a lángoló tárolót és a gázvezetékeket habbal oltották el a tűzoltók. A tűz okát szakemberek vizsgálják. A helyszínre riasztott katasztrófavédelmi mobillabor nem mért az egészségre káros értékeket. 
Vágólapra másolva!

Papp-Kunkli Nóra megyei szóvivő korábban elmondta, hogy technológiai meghibásodás miatt egy helyről kiáramlott a gáz, ezért 15 méteresek a lángok csaptak fel kedd hajnalban, 4 óra 25 perc körül. A tüzet végül

fél kettőkor sikerült megfékezniük.

A korábbi forgalomkorlátozás sincs már érvényben, újra megnyitották 3321-es utat.

A Hajdú-Bihar megyei hivatásos és önkormányzati tűzoltók több vízsugárral vették körbe a lángoszlopot, amelyet kora délutánra sikerült eloltaniuk.

Nagyhegyes, 2018. november 20. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Biztosított az ország gázellátása

Fáber Dániel a Magyar Földgáztároló Zrt. PR vezetője szerint a tűz ellenére is biztosított az ország gázellátása, másik három földgáztároló - Zsana, Pusztaederics, Kardoskút - vette át a szolgáltatást. A kereskedők földgázigényeit maradéktalanul kielégítik.

Elmondta, hogy hajnalban

a lángokat a földgázkutakról beérkező befutósori vezetékeknél észlelték.

A vezetékeket leszakaszolták, a gázkutakat lezárták annak érdekében, hogy ne legyen utánpótlása a gáznak.

A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, azt a későbbi vizsgálat fogja kideríteni. Senki sem sérült meg.