Hazatértek a szerb és a macedón határt a migránsoktól védő magyar rendőrök

Idomeni, 2016. március 14. A macedón határ mellett fekvő Idomeni görög falu közelében lévő táborukból útnak indult migránsok mennek, hogy a határon emelt macedón védőkerítést megkerülve bejussanak Macedóniába 2016. március 14-én. (MTI/EPA/Nake Batev)
Vágólapra másolva!
Hazatértek a Szerbiában és Macedóniában szolgálatot teljesítő rendőrök, akik egy hónapig segítették a határok védelmét. Piros Attila, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Szegeden fogadta a hazatérő rendőri kontingensek tagjait.
Vágólapra másolva!

A két országban a magyar rendőrök - idén nyolcadik alkalommal - a helyiekkel együttműködve főként járőrszolgálatot láttak el, hogy

A kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.

A macedón határ mellett fekvő Idomeni görög falu közelében lévő táborukból útnak indult migránsok mennek, hogy a határon emelt macedón védőkerítést megkerülve bejussanak Macedóniába 2016. március 14-én Forrás: MTI/EPA/Nake Batev

Az egységek tagjai terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.

A Macedónia és Szerbia területén eljáró magyar rendőrök feladataikat saját szolgálati felszerelésükkel látták el, a macedón és a szerb fél irányítása, felügyelete mellett intézkedhettek.