Lengyeltóti tragédia – Még elvitte védőnőhöz a kisbabáját, azután gyilkolta meg

Vágólapra másolva!
Egészségesnek minősítve engedték haza a kórházból azt a nőt, akit korábban depressziója miatt kezeltek, és aki tegnap a gyanú szerint megölte a nyolc hónapos kisbabáját, majd öngyilkos lett – tudtuk meg a helyiektől. A nőn a szomszédok szerint valóban nem látszott semmi, reggel még védőnőhöz vitte a kisgyerekét. Azután történt tragédia.
Vágólapra másolva!

Rendezett ház, szép kerítés – egy ilyen lengyeltóti házban lakott a háromfős család, amelyben a tragédia történt. Magáról a környékről is ezt lehet elmondani, illetve azt, hogy a csendes, nyugodt utcában mindenki ismer mindenkit.

Forrás: Steinmetz Anikó

A családfő, Zsolt egy autószervizt vezet a bátyjával. Feleségével nevelték közösen nyolc hónapos gyereküket.

A nőről a legtöbben tudták, hogy depressziós, ahogy azt is, hogy kezelték. A helyiek azonban ennek nem tulajdonítottak túl nagy jelentőséget. A szokásos szülés utáni depresszióval magyarázta mindenki, hogy megváltozott a nő,

arra azonban senki sem gondolt, hogy mindez tragédiához vezethet.

Már csak azért sem, mert a nőt kórházban kezelték.

A szomszédok szerint másfél hete engedték haza, méghozzá egészségesnek minősítve.

Ennek ellenére információink szerint a 36 éves nő az anyja felügyelete alatt állt, és soha nem hagyták egyedül.

Akkor, amikor a tragédia történt, a férje és a sógora vásárolni mentek, csak rövid időre maradt kettesben a kisbabával, akit, úgy tudjuk, megfürdetett a gyilkosság előtt.


A helyiek szerint tényleg úgy tűnt, hogy a máskor mindig vidám családnál, ahonnan soha nem hallottak veszekedést, ismét minden rendben van. Az anya reggel elment a nyolc hónapos kisbabájával a védőnőhöz, aztán pedig haza.

Nem sokkal ezután történt a tragédia. Ahogy az eset után azonnal megírtuk,

holtan találtak rá a rendőrök a házában a nőre és a kisbabára dél körül. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a csecsemőt megölték, az anya pedig öngyilkos lett.


Emberölés miatt rendeltek el nyomozást.

Forrás: Steinmetz Anikó

– mondja a védőnő közeli ismerőse.

A védőnőt – ahogy fogalmaz - tegnap három órán keresztül kérdezték a rendőrök. Azt akarták megtudni, hogy nem vett-e észre valami furcsát az anyán. A válasz a barátnő szerint az volt minden alkalommal, hogy nem, a

nő teljesen normálisan viselkedett.


A helyiek most az apáért aggódnak. Az mondják, hogy a korábbi válást – a férfinak úgy tudjuk az előző házasságából van egy gyereke – és a mostani tragédiát a szomszédok szerint nem biztos, hogy fel tudja dolgozni.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!