Czeglédy Csaba az MSZP és a DK közös titkos pénztárnoka

Czeglédy Csaba
Fegyőrök kísérik Czeglédy Csabát a Szegedi Járásbíróságon 2017. december 13-án. A nyomozási bíró három hónappal meghosszabbította a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!
Az MSZP és a DK közös titkos pénztárnokának nevezte a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabát Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc hétfőn is rohant Czeglédy Csabához. A DK elnöke délelőtt a Szegedi Járásbíróság épülete előtt nyilatkozott, ahol Czeglédy Csaba előzetes letartóztatása ügyében dönt a nyomozási bíró.

– mondta Budai Gyula. Szerinte ezért gyűjtöttek neki ajánlásokat is és akarták a mentelmi jog mögé bújtatva kihozni az előzetes letartóztatásból.

Vajon miért fontos és nélkülözhetetlen Czeglédy Gyurcsány Ferencnek és a szocialista pártnak? – tette fel a kérdést.

Fegyőrök kísérik Czeglédy Csabát a Szegedi Járásbíróságon 2017. december 13-án Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A fideszes képviselő ismét felszólította a DK elnökét, hogy adjon választ arra, miről egyeztetett Czeglédy Csabával. Molnár Gyula MSZP-elnököt és Karácsony Gergelyt – akit a maffiabaloldal miniszterelnök-jelöltjének nevezett – pedig arra hívta fel, hogy nyilatkozzon: mikor és hol találkozott Czeglédyvel.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt csütörtökön engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, az ügyészség pedig ismét indítványozta előzetes letartóztatását.

Budai Gyulát a tájékoztatón megkérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint az LMP-s Demeter Márta "több szálon is kapcsolatba hozható" a Heves megye 1-es választókerületében független képviselőjelöltként induló, korábban több bűncselekményt is elkövető Vámos Csabával. A Fidesz politikusa úgy reagált: ha a hír igaz, meg kell vizsgálni, hogy milyen kapcsolat van Demeter Márta és Vámos Csaba között.

– fogalmazott.