Vágólapra másolva!
Litresits András ellen nem indult nyomozás.
Vágólapra másolva!

2017. október 31. napján a www.origo.hu online felületünkön 15:37 perckor, az Itthon rovatunkban közzétett "Nyomozhatnak az MSZP nemzeti választási bizottsági tagja ellen" című online cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Czeglédyék által megkárosított egyik diák tett feljelentést Litresits ellen.

Valótlanul állítottuk, hogy a diák feljelentésében azt állította, az előzetesben ülő baloldali politikus egyik ügyvédje a hallgatását szerette volna megvásárolni, majd azzal fenyegette, hogy személyiségi jogi pert zudít a nyakába, ha mindezt nyilvánosságra hozza.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Litresits András, az MSZP NVB-hez delegált tagja ellen indult nyomozás zsarolás miatt.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Litresits András Czeglédy Csaba ügyvédjeként Kéri Ámon diákot nem fenyegette meg (pl. személyiségi jogi perrel sem), csupán annyit írt neki, hogy "Jelen levelem és személyem nyilvánosságra hozatalához, illetve nyilvánosság előtti ismertetéséhez nem járulok hozzá. Felhívom figyelmét, hogy amennyiben ezt mégis megteszi, azzal személyiségi jogsértést követ el"

A Tényi István által tett feljelentés az V. és XIII. Kerületi Ügyészség által már a cikkünk megjelenése előtt 2017. októberében elutasításra került.