A német államfőről neveztek el egy orchideafajtát

Vágólapra másolva!
Frank-Walter Steinmeier német államfő tiszteletére neveztek el pénteken egy orchideafajtát a szingapúri botanikus kertben.
Vágólapra másolva!

A tudományos nevén Dendrobium Frank-Walter Steinmeier egy különleges orchideafajta, amelynek virága fehér-ibolyakék-sárgás színű. A virágot két másik orchidea keresztezéséből alkották meg.

Szingapúrban több mint fél évszázados hagyomány, hogy a délkelet-ázsiai országba látogató fontos külföldi tisztségviselőket a városállam nemzeti szimbólumának számító orchideákkal köszöntik, amelyek nevüket viselik. Ebben a megtiszteltetésben részesülhetett például néhány napja Károly walesi herceg és felesége, Camilla hercegné. Ugyanakkor a szingapúri botanikus kert

egy Angela Merkelről és egy Helmut Kohlról elnevezett orchideával is büszkélkedhet.

Steinmeier, aki éppen Szingapúrt, Ausztráliát és Új-Zélandot érintő körúton van, a nevét viselő virágfajta egy példányát hazaviheti Németországba, ahol azonban az orchidea nem biztos, hogy átvészeli a telet.

David Lim virágtenyésztő egy melegházat javasolt 25-35 Celsius-fokos hőmérséklettel és 75 százalékos páratartalommal, s emellett a virágot naponta locsolni kell, hetente egyszer pedig tápoldatot is adni kell neki. A szakember eredetileg

a német zászló színeinek mintájára is kísérletezett

egy fekete-piros-aranysárga orchideával, de - mint mondta - kudarcot vallott a fekete színnel.

Legkevesebb 28 ezer fajával az orchideafélék családja a Föld növény- és állatvilágának egyik legváltozatosabb tagja. A szingapúri botanikus kert - saját adatai szerint - a világon a legnagyobb gyűjteménnyel rendelkezik.