Így nézhetett ki a Dózsa György úti tragédia - animáció

M. Richárd, Dózsa György út gázoló
Vágólapra másolva!
Az, hogy elkerülhető lett volna a Dózsa György úti baleset, amelyben két ember meghalt, többen pedig megsérültek, nem lehet megmondani. Az viszont erősen valószínű, hogy ha M. Richárd nem megy nagyon gyorsan, a másik autó sofőrjének sokkal több ideje lett volna reagálni az egészre. Hogy mekkora a különbség, azt animációval mutatjuk meg.
Vágólapra másolva!

Hogy M. Richárd a megengedettnél jóval gyorsabban ment luxus autójával, azt a férfi ügyvédje is elismerte. Állítása szerint védence

Ezzel pedig jóval kevesebb időt hagyott a másik autó sofőrjének arra, hogy reagáljon. Az alábbi animációban azt modelleztük, hogy hogyan történt volna minden, ha M. Richárd a megengedett sebességgel érkezik. Az animációnkat úgy készítettük el, hogy így is karamboloznak, de ez egyáltalán nem biztos, hogy megtörtént volna.

Az viszont az Origónak korábban nyilatkozó vezetéstechnikai szakember szerint

egészen biztos, hogy egy átlag sofőr nincs felkészülve arra, hogy ha egy másik autós ilyen tempóban érkezik, akkor azt észlelje, és elkerülje a balesetet.

Hogy minden mennyivel gyorsabban történik, ha egy autós a megengedettnél jóval gyorsabban megy, az alábbi animáción jól látható.

A rendőrség a hétvégén őrizetbe vette M. Richárdot, annak az autónak a sofőrjét, aki a megengedettnél jóval gyorsabban ment.

Akkor azt nyilatkozták, hogy elég bizonyítékuk van arra, hogy a férfi okozta a balesetet. Ezt az ügyészség is megalapozottnak tartotta, ezért kérték a férfi előzetes letartóztatását.

Csakhogy a bíróság ezt nem tartotta elengedőnek, ezért a férfi szabadlábon védekezhet.

Forrás: Origo

M. Richárdnak

jogosítványa sem volt, amikor a baleset történt, azt ugyanis korábban bevonták.

Ráadásul azt ő maga is elismerte, hogy kokainozott a balesetet megelőzően, ha nem is közvetlen előtte.

A történtek után az Origónak azt mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, hogy M. Richárdnak szerinte fogdában kéne lennie, és nem ért egyet a házi őrizetével.