Ismét bilincsben vitték el S. Ábelt

S.Ábel, TEK
Budapest, 2017. július 28. Rendőrök kísérik az elfogott S. Ábelt a XI. kerületben 2017. július 28-án. A férfi onnan ismert, hogy 2013 augusztusában lövöldözött a Móricz Zsigmond körtéren egy gyorsétteremben, tettéért akkor elítélték. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Rablás előkészülete miatt fogták el S. Ábelt a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Terrorelhárítási Központtal együttműködve a főváros XI. kerületében. A férfit korábban elítélték azért, mert még 2013-ban egy budapesti gyorsétterem bejáratánál, majd bent is fegyverével többször a levegőbe lőtt, illetve azt megelőzően joghallgatóként diáktársai megölésével fenyegetőzött.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a TEK műveleti egységével együttműködve Budapesten a XI. kerületben, a Bogdánfy utcában fogták el a 29 éves budapesti férfit.

S. Ábel ellen

rablás előkészülete miatt indult büntetőeljárás, kihallgatása folyamatban van

- közölte a BRFK.

korábbi fotó Forrás: MTI/Illyés Tibor

S. Ábelt mát többször letartóztatták. 2015-ben jogerősen, emberölés előkészítése miatt két és fél év letöltendő börtönre ítélték. Az akkori ítélet szerint a joghallgató 2010-ben, más iskolai lövöldözések hatására eltervezte, hogy megöl 22 embert az ELTE jogi karán, majd magával is végez.

Később – még az első ügy jogerős ítélete előtt - megint elkapták a rendőrök, amikor a Móricz Zsigmond körtéren egy gyorsétteremben lövöldözni kezdett.