S. Ábelt beszámíthatónak találták

Vágólapra másolva!
Átköltöztették a Venyige utcai börtönbe az IMEI-ből S. Ábelt, miután beszámíthatónak találták az elmeszakértők. Apja szerint a fia a hitbe menekült az őt ért rossz élmények elől.
Vágólapra másolva!

Befejeződött a körtéri lövöldöző, S. Ábel elmeszakértői vizsgálata az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. A férfit átköltöztették a Venyige utcai börtönbe – írja a Bors.

A lap szerint S. Ábelnek egy vallási közösség ad erőt a börtönlét elviseléséhez. Édesapja a Borsnak azt mondta, a fia még tavaly csatlakozott egy kis imaközösséghez, a vallását a börtönben is gyakorolhatja. S. Ábel a szakértők szerint beszámítható, és jól kijön a rabtársaival – írja a lap.

S. Ábel a legutóbb is a Bibliából idézett szüleinek: „mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó örök dicsőséget szerez nekünk”.

A férfit először 2010 februárjában fogták el, azzal gyanúsították, hogy 22 diáktársa megölésére készült az ELTE jogi karán. Az idén májusban a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélte, de a jogerős ítéletet szabadlábon várta. Akkor tartóztatták le megint, amikor augusztusban a gyanú szerint lövöldözni kezdett egy Móricz Zsigmond körtéri gyorsétteremben.