Nyitrai: fontos, hogy munkához segítsék azokat, akik dolgozni akarnak

Vágólapra másolva!
Az a szaktudás és tapasztalat, ami egy nyugdíjasnak van, már felbecsülhetetlen értéknek számít, éppen ezért is tartják fontosnak, hogy munkához segítsék azokaz az embereket, akik nyugdíj mellett szeretnének tovább dolgozni- mondta Nyitrai Zsolt, a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott az M1-en.
Vágólapra másolva!

A parlament júniusban elfogadta a nyugdíjas-szövetkezetekről szóló törvényt, így az elkövetkezendő időszakban bármikor megalakulhatnak az első nyugdíjas szövetkezetek. A jogszabály szerint létrehozásuk mindössze tíz napba telik.

Nyitrai Zsolt megemlítette, hogy több mint két millió nyugdíjas van jelenleg az országban, aki szeretne még tovább dolgozni. Többen is panaszolták, hogy, egyáltalán nem örültek annak, hogy nyugdíjasok lettek.

Monspart Sarolta, az Idősek Tanácsának tagja, tájfutó világbajnok azt mondta: ő maga sem örült annak, amikor elküldték nyugdíjba, és sokan vannak még így. Példaként említette, hogy gyaloglóklubokban is sok nyugdíjassal találkozik, akik szeretnének dolgozni.

A nyugdíjasoknak a szövetkezeten keresztüli bevétel után egészségügyi vagy nyugdíjjárulékot fizetniük,

csupán a15 százalékos személyi jövedelemadót kell. Mindemellett a havonta érkező nyugdíjuk a továbbiakban is megmarad számukra.