Tömeges kiürítés Budapesten egy bomba miatt

Vágólapra másolva!
Újabb világháborús robbanótest került elő szerda délután a fővárosban. A XVI. kerületben több száz házat ürítettek ki emiatt. A bombát azóta elszállították, az emberek hazatérhettek. 
Vágólapra másolva!

Markovics Zita azt mondta: a Csömöri utca 101.-nél építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB-50-es típusú rombolóbombát.

A tűzszerészi munkálatok idejére 300 méter sugarú körben zárták le a környéket.

Ez körülbelül 500-600 házat, 1000-1300 embert érint -

tette hozzá.

A lezárt terület Forrás: police.hu

A családoknak a Csömöri utca 20. szám alatt lévő Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában biztosítanak átmeneti szálláslehetőséget a bomba hatástalanításának, avagy elszállításának idejére - írja a rendőrség a police.hu-n.

Szabó Tamás, a XVI. kerületi önkormányzat polgármesteri kabinetvezetője azt mondta az MTI-nek, hogy befogadó helyen egészségügyi személyzet is jelen van. Elsősorban idős, beteg emberek fogadására készülnek; egy combnyaktörött, mozgásképtelen embert például a mentők segítségével vitték oda és minden felszereltség adott, hogy tudjanak róla gondoskodni.

Jelezte azt is, hogy szükség esetén több mint 2000 embert tudnának elhelyezni az intézményben.

A tűzszerészek a bombából kiszerelték a gyújtószerkezetet, s azt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították. A korlátozásokat feloldották.

Kora délután a ferihegyi repülőtér 2-es termináljánál került elő egy második világháborús robbanótest.