Újabb jobbikos rasszista fröcsögés

Apáti István
Budapest, 2017. november 14. Apáti István, a Jobbik vezérszónoka a közbeszerzési törvény módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 14-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A Magyar Idők által ismertetett három újabb hangfelvétel szerint Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője és Toroczkai László, a párt országos alelnöke szinte állatokként beszél a cigányokról. A Szent Korona Rádió adásaiban a tiszavasvári jobbikos vezetésű önkormányzat által foglalkoztatott Zagyva György Gyulával közösen beszélgetnek a cigányok elleni erőszakról, a cigányok „párzási időszakáról" és cigány anyák sterilizálásáról. A Magyar Idők felhívja a figyelmet: ez Vona Gábor néppártosodó jobbikja.
Vágólapra másolva!

A Magyar Idők cikkéből kiderül, hogy újabb jobbikos hangfelvétel került elő. Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője, Toroczkai László, a párt jelenlegi országos alelnöke és a tiszavasvári jobbikos vezetésű önkormányzat által foglalkoztatott Zagyva György Gyula beszélnek úgy a cigányokról, mintha nem is emberek lennének.

Apáti szerint

Apáti István Forrás: MTI/Kovács Attila

Zagyva György Gyula minderre azzal erősített rá:


Zagyva György Gyula egy iskoláról szólva pedig úgy foglmazott, hogy „a 80 százaléka most már ugye cigány a tanulóknak." Majd mindezt összekapcsolta a tanintézményben előforduló erőszakkal. Apáti azt válaszolta:

Zagyva György Gyula, jobbikos országgyűlési képviselő szamurájkarddal Forrás: MTI/Illyés Tibor

Utóbb az is kiderül, hogy a cigányok avatott szakértőjének tartja magát:

Aztán arról ábrándozik - írja cikkében a Magyar Idők -, hogy „milyen jó lenne a csendőrség", „milyen hasznos lenne a gárda." Végül Toroczkai László egy cigány anya kapcsán jelenti ki azt, hogy

Erre vágta rá Zagyva György Gyula, hogy

A Magyar Idők cikke emlékeztet, hogy a Szent Korona Rádió más műsoraiban is botrányos kijelentésekre ragadtatták magukat jobbikosok.

Előfordult, hogy Balasi András, a Jobbik V. kerületi képviselője és Papp Sándor Zoltán, a szarvasi Jobbik alapítója bizonyos „fajtabeli" emberek bevagonírozásáról és deportálásáról beszélt a Szent Korona Rádió műsorában. Míg máskor a már említett Apáti István nyilatkozta ki, hogy a Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztál.

Mindez pedig komolyan megkérdőjelezi, hogy lehet-e más a Jobbik.

-írja cikkében a Magyar Idők.