Furcsán viselkedett egy autós, be kellett vetni Ticót

Több, mint egy kilogramm kábítószert szagolt ki Tico
Több, mint egy kilogramm kábítószert szagolt ki Tico
Vágólapra másolva!
A kábítószer-kereső kutyát és gazdáját szombat hajnalban riasztották a Soroksári útra járőrök, amikor azt vették észre, hogy egy autós furcsán viselkedik az úton.
Vágólapra másolva!
Tico szolgálatban Forrás: police.hu

A budapesti Soroksári úton tegnap hajnalban rendőrautóban ülő járőrök vették észre, hogy egy autós gyanúsan viselkedik, mivel nem indult el a zöld lámpánál. Kiszálltak és odasétáltak hozzá, hogy megnézzék, mi lehet a baj. Amikor az autó mellé léptek, a sofőrt nem megszokott pozícióban találták: a kormányra borult és aludt. A rendőrök ébresztették fel.

Zavart beszéde és viselkedése arra utalt, hogy alkohol vagy más tudatmódosító szer hatása alatt állhat.

Átvizsgálták az autót. Mivel az anyósülés alatt és a kesztyűtartóban alufóliába csomagolva kábítószergyanús növényi származékot találtak, azonnal riasztották Ticót, a kábítószer-kereső kutyát.

Az ő jelzésére még több kábítószergyanús növényi származék és tabletta került elő az autóból.

Forrás: police.hu

A nyomozók B. László XV. kerületi lakását is átkutatták, Tico is segített nekik. A kutya az udvaron lévő szemeteskukában, egy vödörben talált még kábítószergyanús növényi származékot. Összesen

1093,9 gramm kábítószergyanús anyagot és 17 darab tablettát foglaltak le a férfitől.

Forrás: police.hu

A BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányságának rendőrei kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást B. Lászlóval szemben. A férfit helyben elfogták. A kerületi kapitányságra vitték, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Forrás: police.hu