Fidesz: A Jobbik eladta a lelkét Simicska Lajosnak

Simicska Lajos
Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint a Jobbik továbbra folytatja a mellébeszélést és a titkolózást arról, hogy valójában mekkora támogatásért "adták a lelküket Simicska Lajosnak". A Népszava tegnap írta meg, hogy a piaci ára egy plakáthelynek havonta legalább 30-40 ezer forint. Ezzel szemben Simicska 6 ezer forintért adta oda a Jobbiknak, azaz, több százmillió forintnyi kedvezményt adott. Ez azt jelenti, hogy az állam ÁFA-kiesése több mint 100 millió forint. A költségvetési család gyanúját felvető plakátbotrány - mint arról tegnap részletesen írtunk - a Jobbikon belül is nagy botrányt okozott, sokan félnek az elnökségben, hogy Vona Gábor magával rántja az egész pártot, ezért egyre több szó esik arról, hogy meg kellene tőle szabadulni. Ahogy mondják, mozog a széke. És egyre többet merül fel az is kérdésként: lehet, hogy Simicska Lajos személyesen fizeti Vona Gábort is?
Vágólapra másolva!

A Fidesz vasárnapi közleményében arra reagált, hogy Apáti István, a Jobbik parlamenti képviselője úgy fogalmazott, pártja plakátkampányának sarokszámait nyilvánosságra hozták, annak minden további részlete, például

a plakátok egyenkénti ára viszont üzleti titoknak számít,

ugyanakkor ennek ellenére elérhető az Állami Számvevőszék ellenőrei előtt.

Simicska Lajos Forrás: Origo

A Fidesz azt írta: a hírek szerint a Jobbik irreálisan alacsony áron kapott Simicska Lajos nagyvállalkozótól plakátokat a harmadik hónapja tartó kampányához, ami "felveti a korrupció, az áfacsalás és tiltott pártfinanszírozás gyanúját". Szerintük a Jobbik ennek ellenére még mindig "mellébeszél és egy bűncselekményt fedez".