Felújították a salgótarjáni templomot

Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkára
Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Véget értek a felújítási munkálatok a salgótarjáni templom körül. Ma már megtartották a Jó pásztor ünnepi szentmisét, ahol Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások államtitkára tartott beszédet. Szónoklatában megemlékezett az anyák napjáról és Gizella királynéről is. 
Vágólapra másolva!

Felújították a salgótarjáni főplébánia templomát. A váci megyéspüspök adott áldást rá a vasárnapi hálaadó szentmisét követően.

A templom felújítását a Váci Egyházmegye és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásával, valamint a hívek adományai támogatták. Az Emmi államtitkára Soltész Miklós azt mondta:

Már elkészültek a jövő évi tervezetek is, miszerint

jövőre felújítják a salgótarjáni Acélgyári úti templomot is.

Forrás: MTI/Soós Lajos

Az államtitkár szerint ez üzenet azoknak, akik szerint a keresztényeket el lehet üldözni az országból.

- mondta az államtitkár.

Soltész Miklós megemlékezett a Jó pásztor ünnepről, az anyák napjáról is, valamint Gizella királynéról, Szent István feleségéről is.

Gizella királyné azért is fontos személy a történelemben, mert amellett, hogy Szent István felesége volt, nagy részt vállalt a kereszténység elterjesztésében. Férje halála után kolostorba vonult.