Szombattól csak szakaszosan jár a 4-es, 6-os

frottőrizmus, tömegközlekedés, dörgölőzés, tömeg a 4-es villamoson
Vágólapra másolva!
Szombattól felborul a nagykörúti villamosok menetrendje, pályafelújítás miatt ugyanis a Wesselényi utca és a Harminckettesek tere között nem fog járni a 4-es és a 6-os villamos. Pótlóbuszok azért lesznek, a helyzet normalizálódásáig pedig a terv szerint április végéig kell várni.
Vágólapra másolva!

Április 8-tól (tehát most szombattól) két és fél hétig, egészen április 25-ig (ez egy keddi nap) a 4-es és a 6-os villamos nem jár a Nagykörút Wesselényi utca és a Harminckettesek tere közötti szakaszán. A szakaszos közlekedést azért vezetik be, mert a két megálló között pályafelújítási munkákat végeznek.

A villamosok a Széll Kálmán tértől a Wesselényi utcáig, Dél-Budáról pedig a Harminckettesek teréig szállítják majd az utasokat.

A Wesselényi utca és a Corvin-negyed között pótlóbuszokkal oldják meg a tömegközlekedést. Apróság, viszont érdemes rá számítani, hogy a pótlóbuszok közlekedése a villamospótlás ideje alatt kismértékben, de többször is változik attól függően, hogy éppen melyik munkaterületen zajlik a felújítás. Az legalább biztos, hogy a villamospótlás ideje alatt éjszakánként a teljes nagykörúti vonalon pótlóbusz fog járni. Mindez az autósokat annyiban érinti, hogy a Nagykörúton a Dob utca és a Pál utca között mindkét irányban buszsávot alakítanak ki, a pótlóbusz megállóinak környékén pedig megállási tilalom lép érvénybe.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

A BKK a közleményében azt írta, hogy a munkálatok azért váltak szükségessé, mert az érintett pályaszakaszon az 1990-es évek óta nem végeztek el nagyfelújítást, húsz év alatt pedig teljesen elhasználódott a pályaszerkezet. A kisebb beavatkozásokat ugyan kéthetente éjszaka eddig is elvégezték, a nagyobb javítási munkákhoz azonban szükség van a mostani két és fél hetes villamospótlásra.

Ez még nem minden

Mindezek mellett

április 21-én délelőttől 23-a éjfélig a déli szakaszon a 6-os villamos nem fog közlekedni.

A Petőfi híd budai hídfője és a Móricz Zsigmond körtér között ugyancsak pótlóbusz vehető igénybe.

A BKK összességében azt javasolja, hogy aki teheti, ebben a felújításoktól terhelt áprilisi időszakban a Blaha Lujza tér és a Rákóczi tér környékét az M2-es, illetve az M4-es metróval közelítse meg, aki pedig a belvárosba tart, annak az M3-as metrót ajánlják.