Letépte a várpalotai nő orrát a kutya

American Staffordshire Terrier Amerikai staffordshire terrier kutya állat
Amerikai staffordshire terrier kutya állat
Vágólapra másolva!
Letépte egy várpalotai asszony orrát egy kutya. Egy férfi szedte le róla, aki az utcában lakik, miután meghallotta, hogy a nő üvölt a fájdalomtól. Az amerikai staffordshire terrier az egyik közeli házból szökött ki, úgy tudni, nem most először. A helyiek szerint rettegésben tartja a környéket, hangzott el a TV2 hírműsorában, a Tényekben.
Vágólapra másolva!

Bár csúnyán megmarta a nőt az állat, és nagyon súlyosan megsérült, túlélte a támadást, az orrát viszont vissza kellett varrni a Tények riportja szerint. A szomszédok szerint a család a kutyáikat borzasztó körülmények között tartja, a hétéves kutyát sokszor a pincébe zárták.

Állítólag egyszer le akarták lövetni, mert nem bírtak vele.

Amerikai staffordshire terrier - ilyen fajtájú kutya támadta meg a nőt Forrás: Photononstop/Photononstop/Adriano Bacchella

A Tények megkérdezett egy állatmentőt, szerinte ez vezethetett-e a támadáshoz.

Amikor egy kutya – függetlenül a fajtától –környezetben él, vagy nem kap megfelelő gondoskodást a gazdától, akkor sajnos

előfordulhat, hogy agresszió alakul ki benne, és abban a pillanatban, amikor ezt kiélheti, akkor ki is éli

– mondta Szabó Éva állatmentő a csatornának.

A Tények úgy tudja, a kutya jelenleg a várpalotai gyepmesteri telepen van, karanténban. Sorsáról majd a hatóságok döntenek. A kutyatámadás miatt büntetőeljárás indult.