Rejtély Győrben: három napja keresik Harcsás Juditot

Harcsás Judit újságíró
Vágólapra másolva!
Sok téves információ jelent meg a napokban eltűnt győri újságíróval kapcsolatban. Tegnap azt volt a hír, hogy a rendőrség lezárta Harcsás Judit ügyét, mert előkerült egy holttest. Kiderült azonban, hogy egy fiatal férfi maradványait találták meg, és szó sincs arról, hogy a rendőrség befejezte volna az asszony utáni kutatást. A fia szerint az sem igaz, hogy búcsúlevelet hagyott a családnak. Most is nagyon sokan keresik Győrben.
Vágólapra másolva!
Harcsás Judit újságíró Forrás: Origo

Március 20-án, hétfőn hajnalban posztolta a Facebookon Harcsás Gergely, hogy nem találja az édesanyját:

A fia azt mondja, jó a kapcsolatuk, szoros viszonyban vannak egymással. Vasárnap délután öt óra és negyed hat között beszélt vele utoljára, telefonon. Akkor

semmi olyasmit nem mondott neki,

ami arra utalt volna, hogy készül valamire, és egyáltalán nem tud arról, hogy olyan cikken dolgozott volna, ami miatt eltűnhetett.

- teszi hozzá.

Az 55 éves, Győrben ismert, neves újságírónak vasárnap késő délután veszett nyoma.

Az asszonynak barnás-vöröses árnyalatú, göndör, dauerolt haja van, és 160 centiméter magas.

Eltűnt Harcsás Judit újságíró kisalföld.hu

A fia szerint délután 6 és este 8 óra között tűnt el a Győr belvárosában lévő otthonából. A táskáját, amelyben még benne vannak az iratai, okmányai, a mobiltelefonja és a pénztárcája is, otthon találta meg a családja. Azóta nem adott életjelet magáról.

Mindenhol keresik a győriek

Amint kiderült, hogy a család bajban van,

azonnal összefogott a város.

Rendőrök, tűzoltók, önkéntes győriek keresik Harcsás Juditot, még kutyákkal is próbálnak a nyomára bukkanni, eddig eredménytelenül.

- mondja a nő fia.

A háromnapos keresés után most próbálják leszűkíteni a területet. Újra és újra átfésülik a város minden szegletét, a vízpartokat és az erdőket is bejárják, hátha ott van valahol, csak nem vették észre.

Mindenhol keresik Harcsás Juditot, a képre kattintva galéria nyílik kisalföld.hu - Béres Márton

Téves hírek, fals információk

Harcsás Gergely folyamatosan kommunikál ismerőseivel a közösségi portálon. A telefonszámát is megadta, amelyen bárki felhívhatja, ha pontos információi vannak az édesanyjáról, de sajnos sokan semmit sem tudnak, mégis telefonálnak.

A sok felesleges hívás mellett a téves információk sem segítenek Harcsás Judit megtalálásban.

- teszi hozzá.

Tegnap az a hír is felröppent, hogy a rendőrök felfüggesztették az újságíró keresését, mert egy holttestet találtak

– olvasható a helyi hírportálon.

Ezért aztán Harcsás Gergely ahol csak teheti, például az Origónak is kiemeli, hogy csak neki, a rendőrségnek, vagy annak az embernek higgyünk, akit ő megnevez, és ne dőljünk be - ahogy fogalmaz - az ilyen rémhíreknek.

Bűnügyi hírekről is tudósít

Hol lehet az újságíró? Forrás: Lébény Klub

Az interneten az asszony minden ismerőse azt írja, hogy Harcsás Judit értékes és nagyon jó ember. A fia szerint nagyon érzékeny szociálisan. Akinek csak tud, segít. A győri hajléktalanokról több cikket írt, adományt, ételt és cipőt is gyűjtött már nekik.

- mondja a fiú, aki azt is hozzáteszi, hogy ő maga is odamegy minden hajléktalanhoz, akihez tud, és másokat is arra kér, hogy tegyék ezt.

- magyarázza.

Az elmúlt időszakban Harcsás Judit nem volt nagyon aktív, de az eltűnése előtti napon még küldött egy cikket a Kisalföldnek külsősként. Az újságírót jól ismerik a helyi médiumoknál. Bűnügyi hírekről is tudósít.

- magyarázza az Origónak Harcsás Gergely.

Azt mondja, az édesanyára nem jellemző, hogy időnként elvonulna a világtól. Bár azon elgondolkodott, hogy egy írónál, újságírónál lehet, hogy szükség van ilyesmire ahhoz, hogy rendezni tudja a gondolatait.

A legtöbb jelzés egy lila kabátos nővel kapcsolatos, akit sokan a győri belvárosban láttak, de egyelőre ezt az asszonyt sem találja senki, úgyhogy

nem tudni, köze van-e Harcsás Judithoz.

Mindenesetre sem a gyerekei, sem a győriek nem adják fel a reményt, hogy hamarosan rátalálnak az újságíróra.