Meghalt az egyik veronai sérült

veronai buszbaleset, sérült
Budapest, 2017. február 24. Az olaszországi buszbaleset eddig Veronában ápolt utolsó sérültjét hozzák a budapesti Honvédkórházba a Liszt Ferenc-repülőtérről 2017. február 24-én. Mellette Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója (fehér köpenyben). MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Meghalt szerdán a veronai buszbaleset egyik sérültje, akit a budapesti Honvédkórházban kezeltek súlyos égési sérülésekkel – közölte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ. Ezzel 17-re emelkedett a január 20-ai veronai busztragédia halálos áldozatainak száma.
Vágólapra másolva!

Meghalt szerdán a veronai buszbaleset egyik sérültje, akit a budapesti Honvédkórházban kezeltek súlyos égési sérülésekkel. A sérült testének 60 százaléka megégett. Egyébként ő nem a busz sofőrje volt. A legkörültekintőbb orvosi és ápolói küzdelmek ellenére következett be a negyven év körüli férfi halála, amit több szervi elégtelenség és egy nagyon súlyos tüdőgyulladás okozott.

Már csak egy sérültet kezelnek

Egy embert kezelnek már csak a Honvédkórházban. Nagyon súlyos koponyasülései vannak – jelentette a helyszínről az Origo tudósítója. Kommunikálni lehet vele, reflexei vannak, de még egy nagyon komoly idegsebészeti műtét vár rá.

Egy szintén sérült házaspár egy hete hagyta el a kórházat, már csak felülvizsgálatra kell járniuk.

Február 24-én az olaszországi buszbaleset eddig Veronában ápolt utolsó sérültjét hozzák a budapesti Honvédkórházba Forrás: MTI/Kovács Attila

Az 50 év körüli férfi gépi lélegeztetés mellett, altatásban, nagyon súlyos koponya- és mellkasi sérülésekkel került a kórházba. Repülővel hozták Ferihegyre még február végén, majd onnan mentőautóval a Honvédkórház sürgősségi osztályára szállították. Állapota a szállítás alatt végig stabil volt.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.