Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jobbikos lehallgatási botrány: feljelentették a meztelen polgármestert

Janiczak Dávid Jobbik meztelen
Janiczak Dávid
Vágólapra másolva!
Lehallgatásért feljelentették a jobbikos ózdi polgármestert, Janiczak Dávidot, aki decemberben meztelenül tiltakozott az ellen, hogy állítása szerint valaki lehallgatta az irodájában folyó beszélgetéseket. Az Index azt írja, a feljelentő éppen azokra a felvételekre hivatkozik, amelyek a polgármester irodájában készültek. Ezen a felvételen arról van szó, hogyan próbált Janiczak az ózdi Jobbik-irodába bejuttatni egy diktafont úgy, hogy azt senki ne találja meg. A lehallgatási botrány feltehetően része a Jobbikon belüli egyre keményebb és elkeseredettebb háborúnak.
Vágólapra másolva!

Az év végén posztolta a Facebookra saját meztelen fényképét Janiczak Dávid, tiltakozásul az ellen, hogy szerinte valakik titokban rögzítették az irodájában zajló beszélgetéseket.

Janiczak Dávid az irodájában, meztelenül Forrás: Facebook

"Hónapokon keresztül ismeretlenek aljas szándékkal illegálisan lehallgattak a polgármesteri irodámban. Felvételeket készítettek az ott elhangzott bizalmas, sokszor szenvedélyes, kontroll nélküli beszélgetésekről" – írta a bejegyzésben.

Az Index most azt írja, hogy

a polgármester ellen is van egy feljelentés lehallgatás miatt.

A feljelentő éppen az egyik olyan lehallgatással készült hanganyagra alapozta állítását, amelyen Janiczak hangja hallható, és a polgármesteri hivatalban rögzítették. Ezen a felvételen arról van szó, hogyan próbált Janiczak az ózdi Jobbik-irodába bejuttatni egy diktafont úgy, hogy azt senki ne találja meg.

Egy Jobbik-közeli feljelentő

A feljelentő felesége Ózd jobbikos országgyűlési képviselőjének, Egyed Zsoltnak a helyi asszisztense, félállásban december 31-ig az ózdi Jobbik-irodában dolgozott, heti váltásban a polgármester édesanyjával.

Az állítja,

a felvételeket nem ő készítette, a postaládájában találta.

Miután elvitte a polgármesternek, az feljelentést tett, mire rendőrök átkutatták a férfi otthonát, lefoglalták a laptopjait, telefonjait, az összes CD-t. Be is vitték, de végül csak tanúként hallgatták ki.

Ezután ő is feljelentette a polgármestert a lehallgatás miatt.

A szivárogtatást vizsgálták volna

A felvételen hallatszik, ahogy Janiczak arról beszél, hogy otthagyott valahol egy diktafont bekapcsolva, de nem sikerült felvenni semmit, valami hiba történhetett. Hogy milyen helyszínről van szó, az nem hangzik el a felvételen. A feljelentő szerint az ózdi Jobbik-iroda az, az ő feleségét akarták lehallgatni ott.

Janiczak a portálnak azt mondta, hogy a diktafonnal csak

azt akarták kideríteni, hogyan szivároghattak ki belső információk.

Arra voltak kíváncsiak, hogy készíthető-e egyáltalán a Jobbik-irodában felvétel úgy, hogy azt nem veszik észre a bent lévők, és hallatszik is, ami bent elhangzik – mondta.

Az Index szerint Ózdon az is felvetődött, hogy maga Janiczak Dávid készítette a felvételeket az irodájában, csak véletlenül kikerülhettek onnan, hiszen volt már rá példa többször, hogy jobbikosok készítettek titokban felvételt beszélgetésekről a városban, például a kampány alatt. Janiczak azonban ezt a feltételezést visszautasította.

A Jobbikban az elmúlt hetekben egymást érték a súlyosabbnál súlyosabb botrányok. A vecsési Jobbik például trágár és antiszemita módon tiltakozott amiatt, hogy a magát mérsékeltnek beállítani próbáló Vona Gábor pártelnök hanuka alkalmából üdvözölte a zsidóságot. Az egyik pesti Jobbik-rendezvényen pedig a bőnyi rendőrgyilkos volt szkinhead szóvivőjével emlékezik. Mindezek a Jobbikon belüli egyre nagyobb konfliktust mutatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről