Meztelenre vetkőzött irodájában a jobbikos ózdi polgármester

Janiczak Dávid Jobbik meztelen
Janiczak Dávid
Vágólapra másolva!
"Hónapokon keresztül ismeretlenek aljas szándékkal illegálisan lehallgattak a polgármesteri irodámban. Felvételeket készítettek az ott elhangzott bizalmas, sokszor szenvedélyes, kontroll nélküli beszélgetésekről" – írta Facebook-bejegyzésében Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere. Tiltakozásul pedig egy meztelen képet is feltett magáról.
Vágólapra másolva!

A furcsa irodai meztelen fotó mellé Janiczak Dávid azt is írta a Facebook-oldalán, hogy az irodájában elhangzott „bizalmas, sokszor szenvedélyes, kontroll nélküli beszélgetésekről" készített, és az interneten nyilvánosságra hozott felvételekkel az az elkövetők célja, hogy pellengérre állítsák őt, bizalmatlanságot, ellentéteket szítsanak, és legvégül megdöntsék az őt polgármesterré tevő választói akaratot – írta a pestisracok.hu.

Janiczak Dávid az irodájában, meztelenül Forrás: Facebook

Janiczak ahhoz hasonlította a lehallgatást, mintha "az ember lakásában, a nappaliban, a hálószobában helyeznének el lehallgatókészüléket, ahol olyanokat is kimond, amiket máshol nem mondana ki". Azt, hogy a bejegyzés mellé tett fotón miért meztelen, ezzel indokolta: "Ember vagyok, amint a képen is látják. Ruha nélkül épp olyan vagyok, mint bárki más. Persze vannak jobban formában lévők is köztünk, különbözőek vagyunk, mégis mind emberek, hasonló hibákkal. De ruha nélkül senki nem megy ki az utcára, felölti a legjobb ruháját. A meztelenség otthon marad. A belső beszélgetések tartós, hónapokon keresztül történő rögzítése és nyilvánosságra hozatala aljas, minden politikai kultúrát nélkülöző tett, amivel meztelenné, kiszolgáltatottá teszik a szereplőket."

– üzent a lehallgatóknak a polgármester.

"Én szembe megyek a széllel a célért, és most még a széldzsekit is lerántják rólam! Én is ember vagyok, én is érzek, én is élek. Magánélet nélkül, mert azt a városnak szenteltem, szeretettel, hitvallással a hivatásomért, azért, mert az Önök szeretete emelt ide " – írta Janiczak, aki büntetőfeljelentést tett a történtek miatt.

Belső feszültségek a Jobbikban

A Jobbikban az elmúlt időszakban egyre nagyobb a belső feszültség. Vona ugyanis egyre inkább eltávolodni látszik a párt radikális szavazóitól, és a baloldali szavazókat próbálja megnyerni. A napokban pedig a zsidó közösségnek küldött üzenetet hanuka ünnepe alkalmából. Emiatt a Jobbik vecsési szervezete nyíltan szembeszállt az elnökkel, aki viszont büntetést ígért a vecsési jobbikosoknak.

A párton belüli feszültséget jól mutatja az is, hogy Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány kuratóriumi elnöke néhány hete a 888.hu-nak azt mondta:

Ám ez szerinte csak a felszín, a Jobbiknak továbbra is van egy arca, amelyik még a cukisági kampánynak nevezett jelenség ellenére sem változott, és semmiben sem mutat más képet a korábbi radikális, szélsőjobboldali ideológiájához képest” – mondta Bodnár. A Tett és Védelem Alapítvány vezetője szerint a lokális jobbikos politikában mind a mai napig a hangnem ugyanaz a radikális, antiszemita és az összeesküvés-elméletekre alapozó retorika, mint amit megszoktunk a Jobbiktól az elmúlt hat-nyolc évben.