Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön reggel párás lesz a levegő, foltokban köd is képződik. Napközben csökken a ködfelhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északnyugati szél megerősödik.

Reggelre 4 és 11 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután 16 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken a kezdeti többórás napsütést követően erősen megnövekszik a felhőzet, ám csak néhol alakulhat ki záporeső. Az északnyugati szél élénk lesz. A csúcshőmérséklet 19 fok körül alakul.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, délután számíthatunk több napsütésre. Reggel 11, délután 22 fok körül valószínű a hőmérséklet.

Vasárnap fátyolfelhők szűrik a szeptember végi napsütést, csapadék nem várható. 20 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála.

Boldog névnapot

Szeptember 22. az év 266. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 100 nap van hátra. Ez az őszi nap-éj egyenlőség napja és az ősz kezdete: ezen a napon az éjjelek és a nappalok a Föld minden pontján egyforma hosszúak.

Ma a Móricokat ünnepeljük.

A Móric a latin Mauritius névből származik, ami a Maurus továbbképzése, a jelentése mór, szerecsen.

Távkapcsoló

A csütörtök a krimisorozatok napja a két nagy kereskedelmi csatornán, a TV2-n az NCIS-ből, az RTL Klubon a Miami helyszínelőkből láthatunk új epizódot. A Viasat3-on az Észbontók észbontó válaszain nevetgélhetünk, miközben a Duna TV is humorral támad, 20.40-től megy ott A Bagi Nacsa Show. Az OzoneNetworkön folytatódik az Amerika madártávlatból, a Super TV2 az X-Men kezdetek: Farkast adja.

Mozipremierek

  • Idegpálya
  • Casablanca
  • Kút
  • A hét mesterlövész
  • Gólyák
  • Határtalan szerelem