Tizenötezer forinttal csapták be a férfit, hamis alkatrészt adtak el neki

Vágólapra másolva!
Tizenötezer forinttal csaptak be egy férfit, ennyiért kapott meg egy hamis számítógép-alkatrészt. Az ugyanis fából készült.
Vágólapra másolva!

Az egyik keresett budapesti laptopszervizbe vitt be egy drága alkatrészt – vagy legalábbis egy annak látszó tárgyat – néhány hónapja egy férfi. Egészen pontosan egy SSD meghajtót vitt be, azzal, hogy nem működik.

Otthon többször próbálta beilleszteni a számítógépébe, de az új alkatrész nem funkcionált.

„Nem véletlen” – mondta neki a szakember, hiszen amit vett, gyakorlatilag

egy fadarab, amire egy csatlakozót ragasztottak.

Az üzlet tulajdonosa azt mondja, jól látszik, hogy a csatlakozót egy szakember illesztette be, precíz, szép munka – teszi hozzá, az ráadásul eredeti. Egy ilyen csatlakozót néhány száz forintért már lehet kapni. A fadarab még ennyibe sem kerül.

A címke színes nyomtatóval készülhetett, a teljes eszköz előállítása maximum ötszáz forint lehetett. Ennek sokszorosáért, 15 000 forintért vette a becsapott férfi. Igaz, az az ár igencsak jónak tűnt, hiszen egy ilyen eszköz nagyjából négyszeresébe került volna egy boltban.

Így néz ki a hamis alkatrész Forrás: Origo

A jutányos áron vett alkatrészhez az egyik metróaluljáróban jutott hozzá az átvert férfi.

Néhány hete a nyíregyházi gyilkosság kapcsán a helyi piacon jártunk. Információink szerint ott vehette a gyilkossággal gyanúsított férfi a fegyvert. Ha azt nem is, de hamis parfümöt vettünk az egyik férfitől. Boos parfümöt ezer forintért.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Nem elírás, valóban ez volt az üvegen.