Két férfi támadott meg két nőt

Vágólapra másolva!
Két nap alatt két bűncselekménynél is a Térfigyelő Központban dolgozó rendőrök vették észre a támadókat személyleírások alapján.
Vágólapra másolva!

Egy 26 éves férfi szeptember 15-én kora délután a Fiumei úton támadott meg egy nőt. Kitépte a nyakából az aranyláncát, majd elmenekült a helyszínről. Két órával később a VIII. kerületi Rendőrkapitányság Térfigyelő Központjában figyelő rendőrök a kamerák képét nézték. Meglátták a férfit a Blaha Lujza téren. A járőrök elfogták és bevitték a kerületi rendőrkapitányságra.

Másnap 15 óra körül egy másik, 27 éves férfi támadott meg egy idős asszonyt az egyik Orczy úti társasházban. Letépte a nyakából az aranyláncát a rajta lévő két medállal együtt, majd kifutott a házból. Őt is a Térfigyelő Központ munkatársai vették észre a kamerákon keresztül. A férfit a Diószegi Sámuel utcában fogták el.

Mindkét férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd lopás miatt őrizetbe vették őket, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat. A Fiumei úti támadó már előzetesben van. Mindkettejüket lopással vádolják.