Eltűnt és meghalt két gyermek Mikekarácsonyfán

Vágólapra másolva!
Meghalt két gyermek Mikekarácsonyfán, a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit. A két barát valószínűleg fürödni ment a közeli tóba.
Vágólapra másolva!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szombaton este érkezett bejelentés arról, hogy eltűnt két gyermek Mikekarácsonyfán. A rendőrök a társszervekkel közösen haladéktalanul megkezdték a felkutatásukat.

Sznopek Veronika, a zalai rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy egy Mikekarácsonyfához közeli tóban találták meg a 12 és 13 éves fiú holttestét.

A halálesetek kapcsán idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel.

A Lenti Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálja a tragédia körülményeit - olvasható a Police.hu-n.

Barátok voltak

Az Origo úgy tudja, hogy a gyerekek barátok voltak, és - valószínűleg a szombati hőség miatt - már kora délután fürdeni mehettek a település széli halastóhoz.

Családjaik

négy óra körül kezdték keresni őket,

de csak este kilenc után fordultak a rendőrséghez, a hatóság pedig a katasztrófavédelemhez. Cseresznyés Dániel, a Zala megyei katasztrófavédelem szóvivője kérdésünkre elmondta, helyszínre riasztott munkatársaik többórás csónakos keresés után, vasárnap hajnalban találtak rá az áldozatokra.

A helyiek egyébként nem szoktak fürdeni a Cserta-patak felduzzasztásával kialakított keskeny, de több száz méter hosszan elnyúló mesterséges tóban, ami

meglehetősen mély, ráadásul hirtelen mélyül, éppen ezért veszélyesnek számít.