Kiraboltak egy 86 éves asszonyt

Vágólapra másolva!
Az idős asszonyt először ketten rabolták ki a Népligetben még a nyáron. A magára hagyott, földön fekvő áldozatot később észrevette egy férfi, de ahelyett, hogy segített volna neki, ő is kifosztotta. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség az egymástól függetlenül elkövetett rablás és kifosztás elkövetőivel szemben egy ügyben emelt vádat.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az első- és a másodrendű vádlott - egy 58 éves férfi és egy 48 éves nő - június 21-én késő délután a Stadionok autóbusz állomáson figyelt fel a 86 éves nőre. Elhatározták, hogy megszerzik az értékeit, ezért

beszélgetni kezdtek vele és felajánlották, hogy segítenek neki vinni a táskáit.

Kiszemelt áldozatukat villamossal a Népligetig kísérték. Majd ott, egy kevésbé látható helyen a férfi rátámadt az asszonyra,

többször is megütötte és kitépte a kezéből a kézitaskáját, amiben a pénzét tartotta.

A földön fekvő idős asszony ujjáról lehúzta az arany gyűrűjeit, a füléből pedig kitépte az arany fülbevalóit, majd a rablást mindvégig figyeléssel biztosító társával együtt elmenekült a tetthelyről.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész arról tájékoztatta az Origót, hogy az asszony

több mint egy napig feküdt a Népligetben egy bokor alatt, magatehetetlen állapotban.

Ez alatta az idő alatt a földön fekvő asszonyt észrevette egy 26 éves férfi, aki a vád szerint

ahelyett, hogy segített volna neki, úgy döntött, hogy kifosztja.

Átkutatta a táskáját, kivette a lakcímkártyáját és a kulcscsomóját, majd magára hagyta. A férfi elment a lakására, hogy onnan lopjon, csakhogy az áldozat dédunokája éppen a ház előtt tartózkodott, és felismerte a férfi kezében tartott kulcscsomót.

Az asszonyt végül június 22-én este járókelők találták meg a Népligetben. Ők hívták a mentőket, akik kórházba vitték az áldozatot. A kerületi ügyészség börtönben látná a bűnözőket.