Vádat emeltek a kukoricába fulladt fiú halála miatt

Vágólapra másolva!
Egy vállalkozót és alkalmi munkását vádolják, amiért tavaly novemberben kukoricaszárítóba fulladt egy kisgyerek Sombereken.
Vágólapra másolva!

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja a Mohácsi Járási Ügyészség azt a sombereki vállalkozót és alkalmazottját - az áldozat apját - akik nem előzték meg, hogy egy fiú terménybe fulladjon a vállalkozó telephelyén.

Játék a halállal

A tragikus baleset 2015. november 3-án történt: mindkét férfi a telephelyen volt ,és tudták, hogy az áldozat barátaival ott játszik a tárolók közelében, de nem zavarták el őket onnan.

A gyerekek bebújtak az egyik terményszállítóba, amiben hat méter magasan állt a szemes kukorica. Egyikük felmászott egy halom tetejére, hogy lecsússzon, a lejtő alján azonban a szemek szétváltak súlya alatt, és ráomlott a két szomszédos halom is.

A fiú elsüllyedt és megfulladt a terményben, esélytelen lett volna kimenteni a tároló aljáról.

Több szabályt is megszegtek

Az ügyben kirendelt szakértők szerint az apa és főnöke több foglalkozási szabályt szegett meg, ami közvetlen összefüggésben állt a gyermek halálával és két társának életveszélybe kerülésével.

A vállalkozó és az áldozat apja egytől öt évig szabadságvesztésre is számíthat, ha a bíróság is megállapítja bűnösségüket.