A civilek elleni támadástól tart az Együtt

Vágólapra másolva!
Az Együtt szerint újabb támadás készülődik a magyar civil társadalom ellen azzal, hogy hétfőn újra a parlament igazságügyi bizottsága elé kerül az a jobbikos javaslat, amely orosz mintára bevezetné az idegen "ügynök szervezet" fogalmát.
Vágólapra másolva!

Szelényi Zsuzsanna, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, a Jobbik javaslatát korábban ugyan elutasította a kormányoldal, de "a magyar civil szervezetek ellen több hullámban folytatott kormányzati hadjárat után figyelő tekintetünket rajta kell tartanunk egy ilyen javaslaton".

A képviselő szerint "azon civil szervezetek ellen készülődik újabb aljas támadás, amelyek nem függnek az államtól". Függetlenségük lehetővé teszi, hogy polgárként, demokratikus módon kérdéseket tegyenek fel a kormánynak, ellenőrizzék a tevékenységét, követeléseket fogalmazzanak meg felé.

Hozzátette: érthetetlen, hogy miért akar az ellenzékben lévő Jobbik ilyen módon a kormány keze alá játszani.

- írta a képviselő. Szerinte civil szervezeteket ügynöknek Oroszországban bélyegeznek, hogy így ellenségnek nyilvánítva őket ellehetetlenítsék a tevékenységüket.

Szelényi Zsuzsanna emlékeztetett:

a Jobbik európai parlamenti képviselője ellen jelenleg Oroszország javára végzett kémkedés gyanúja miatt büntetőeljárás folyik.

A Jobbik pedig annak a Fidesznek ajánlja fel a szolgálatait ezzel a javaslattal, amelynek kormányzása szerinte az orosz hatalmi érdekek kiszolgálásáról szól. A javaslat a képviselő szerint újabb példája annak, hogy a Jobbik "Putyin kottájából játszik".